• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Couračka
Napište svůj komentář k receptu

Couračka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Couračka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g kysané zelí
    • 400
      ml mléko
    • 200
      ml smetana
    • 200
      g brambory
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájené na malé kostičky uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem doměkka. Uvařené zelí zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a za častého míchání povaříme. Do polévky přidáme vařené brambory i s vodou a zjemníme smetanou. Před podáváním do polévky přidáme máslo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Couračka z Luk

Couračka z Luk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renátka | 2. 5. 2017 12:03

    Výborná polévka!!!! Já ještě, dle receptu po dědovi, přidávám nastrouhanou mrkev. :-)

  • HelenaPa | 8. 2. 2013 13:36

    Takhle jednoduše a pod stejným názvem ji dělávala kdysi dávno babička. Dávám 1.

  • recepty73
    recepty73 | 9. 1. 2011 18:48

    ...přidávám ještě vejce natvrdo ;-)

  • Peťulka | 31. 7. 2007 14:48

    Jsem ve třetím měsíci těhotenství a tak se mnou chutě pěkně cloumají. Bohužel jsem kuchař antitalent. Couračka je ale strašně jednoduchá a chuťově super! Dokonce i přítel masožravec si pochutnal a dvakrát si přidával.

  • Jana | 29. 9. 2006 13:01

    Vyborna!

  • Katka Altmanová | 11. 8. 2006 20:48

    Je zajímavé číst co kdo vaří na Vánoce. Já Vánoce miluji a těším se až si o nich budeme psát. Ale je léto a ať na nás sluníčko ještě pár týdnů peče.

  • Martina Veselá | 11. 8. 2006 18:22

    Tohle se u nás jí na Štědrý den k obědu. Nedáváme sice máslo, ale zase přidáváme pár kapek octa. A do talíře přidáváme uvařené vejce rozkrojené na půlku.

  • T. | 11. 8. 2006 16:38

    Tuto polévku doma vařím tak jednou za měsíc.Máme jí z manželkou strašně rádi.Ale před dokončením přidám na kolečka nakrájený párek.

  • Eva Š | 4. 2. 2006 23:49

    Tuhle polévku vaří moje babička a moc je dobrá.

  • Hana Berková | 27. 12. 2005 12:56

    Když vařím brambory, přidávám bobkový list, nové koření a celý pepř. Když je polévka hotová, zozklepnu do ní dvě až tři vejce a nechám ještě chvilku povařit.

  • Petr Koukal Koukal | 4. 12. 2004 21:57

    Zkuste přidat do hotové polévky velkou lžíci medu, uvidíte, co to s ní udělá.

  • Jarda Dolezal | 15. 11. 2004 17:36

    Zkuste dat rozkvedlane vejce a jeste 2 vejce varene na tvrdo

  • Linka | 27. 7. 2004 11:11

    ještě lepší je, když se přidá dobrá klobáska nebo uzené

  • Daniel ProsteDaniel | 16. 3. 2004 20:26

    je lepsi kdyz tuhle couracku udelate na cibulo-slaninovim zakladu!!!!!doporucuju:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Kmín Kysané zelí Máslo Mléko Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Italský rýžový koláč - slaný
Italský rýžový koláč -…
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Cottage salát s kuřecím masem
Cottage salát s kuřecím masem
Cottage sardinky - pomazánka
Cottage sardinky - pomazánka
Cottage wrap ze dvou ingrediencí
Cottage wrap ze dvou ingrediencí
Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème Brûlée
Crème Brûlée
  • Recepty.cz
  • Couračka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact