plechovka
sardinky
v oleji nebo ve vlastní šťávě 2 X 125 g
sůl
pepř mletý
1
ks
cibule
větší nebo 3 - 4 lahůdkové (i s natí)
40
g
hořčice plnotučná
30 -
Postup přípravy receptu
1
Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a promícháme.
2
Necháme v chladnu alespoň hodinu proležet. Pak mažeme na chléb, bulky, bagetky... Dozdobíme dle chuti bylinkami, vejcem, cibulí, zeleninou a podáváme.
3
Pokud nechceme na dochucení použít hořčici, můžeme ji nahradit čerstvě nasekanou petrželkou.
4
Pokud nám vadí ze sardinek páteř, vyndáme ji ze sardinek hned po okapání.