filety
z mořské ryby (nejlépe treska nebo štika, sladkovodní ryba se nehodí)
plátkový sýr
a šunka dle porcí ryb
vejce
jen bílek
Postup přípravy receptu
1
Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu, sešpendlíme a obalíme v trojobalu.
2
Na obalení použijeme jen bílek, lehce ho zpěníme vidličkou a osolíme. Solí se jen bílek, rybu solit není třeba. Smažíme z každé strany asi 4 minuty. Rybu uložíme na teplém místě a pro zjemnění dáme na každý kousek plátek másla.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
HaLeh
|11. 9. 2007 20:41
Dělávám to dost často a hlavně na vánoce místo sladkovodních ryb. Uznejte, že maso, šunka a plátkový sýr nemůže být špatná kombinace.Naší rodině to opravdu chutná, ale chce to vyzkoušet.
kiki Zimová
|8. 9. 2007 20:39
a už to někdo dělal ? je to vůbec dobrý ???
Hana
|18. 2. 2007 13:29
V žádném případě nejde o filé, ale filety z mořských ryb, t.j. plátky rybího masa. Filé by se při této úpravě zcela určitě rozpadlo. Nejlepší maso je opravdu mořská štika nebo aljašská treska. Filety se dají zcela běžně koupit.
Di
|23. 1. 2007 09:51
Štika ano, ale existuje také mořská štika - jde v podstatě o běžné filé.
Martin
|22. 1. 2007 21:18
mozna se pletu, ale neni štika sladkovodní ryba?
Di
|29. 11. 2006 12:42
Jde o recept, ale i o název kvůli vyhledávání. Cordon bleu je mezinárodně známá specialita.
Kuchařka on-line
|29. 11. 2006 11:58
Název byl již opraven.
Hanka
|29. 11. 2006 11:54
Omlouvám se, jde o přepis. Jsem ráda, že jste tak všímavá i když v tomto případě jde spíše o recept. Takže GORDON BLEU.