Predtým než niečo napíšete, tak si preštudujte dejiny kuchárskeho umenia a potom kritizujte. Správne je CORDON BLEU, čo znamená Modrý pás alebo Modrá stuha (ako je vo Francúzsku bežne krížom cez telo nejakej významnejej osobnosti, napr.: starosta mesta atď.) a zároveň je to názov najslávnejšej hotelovej školy na svete Le Cordon Bleu (dnes má pobočku aj v Prahe...), kde tento recept vznikol. Ale to ako vidieť Vašej inteligencii nič nehovorí.
SLEČNO: Cordon bleu (často též nesprávně Gordon bleu[1]) je slavný francouzský pokrm, jehož základem je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pojmenován po slavném vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů - Cordon bleu (francouzsky Modrá stuha). CITACE Z WIKIPEDIE
Lidi, když už to chcete vařit nebo si to objednávat v restauracích, tak se aspon naučte, jak se to píše... Pokud vím tak je to Gordon Bleu (žádné blue, jak někde vídám, ten řízek přece neni modrý a cordon mi připomíná maximálně pěkně hnusné nejmenované slovenské pivo nebo směs na svařování...)
Vyzkoušejte a neprohloupíte ;-) . Jsou fakt vynikající!
Děláme jen drůbeží, s telecím jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré :-) .