ks
telecí maso
telecí řízek (použít můžete i kuřecí, vepřové nebo krůtí maso)
sůl
pepř mletý
100
g
šunka
100
g
ementál
oregáno
100
g
hladká mouka
3
ks
vejce
100
g
strouhanka
1
lžíce
máslo
olej
1
ks
citron
Postup přípravy receptu
1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě sklepneme a řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na másle s olejem smažíme zvolna z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s plátkem citronu, čerstvou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Matilda
|6. 5. 2013 19:49
Predtým než niečo napíšete, tak si preštudujte dejiny kuchárskeho umenia a potom kritizujte. Správne je CORDON BLEU, čo znamená Modrý pás alebo Modrá stuha (ako je vo Francúzsku bežne krížom cez telo nejakej významnejej osobnosti, napr.: starosta mesta atď.) a zároveň je to názov najslávnejšej hotelovej školy na svete Le Cordon Bleu (dnes má pobočku aj v Prahe...), kde tento recept vznikol. Ale to ako vidieť Vašej inteligencii nič nehovorí.
zdeny
|4. 5. 2013 16:05
SLEČNO:
Cordon bleu (často též nesprávně Gordon bleu[1]) je slavný francouzský pokrm, jehož základem je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pojmenován po slavném vyznamenání nejlepších francouzských kuchařů - Cordon bleu (francouzsky Modrá stuha).
CITACE Z WIKIPEDIE
Katka
|28. 3. 2013 17:10
Lidi, když už to chcete vařit nebo si to objednávat v restauracích, tak se aspon naučte, jak se to píše... Pokud vím tak je to Gordon Bleu (žádné blue, jak někde vídám, ten řízek přece neni modrý a cordon mi připomíná maximálně pěkně hnusné nejmenované slovenské pivo nebo směs na svařování...)
Dana Koutníková
|28. 7. 2011 14:56
Vyzkoušejte a neprohloupíte ;-) . Jsou fakt vynikající!
Kostelková
|25. 7. 2011 18:02
Děláme jen drůbeží, s telecím jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré :-) .