:-)
Pan Michal S. má pravdu. Opravdu do správného cordon bleu patří modrý sýr.
To je naprostá blbost, název nemá se sýrem nic společného, nepleťte lidem hlavu, proboha. Dovnitř patří ementál nebo vyzrálá gouda.
Měli jsme včera k obědu, přítel div ne vylízal talíř. Příště zkusím jinou kombinaci-třeba podle paní Jiřinky.Dávám samozřejmě za 1!
Protože tohle je oblíbené jídlo naší rodiny, přidám svůj nápad. Maso nesolím ani nepepřím, jen na něj dám anglickou slaninu, pak plátek dobré uzeniny a korunou výtvoru je plátek Nivy. Pak obalím v trojobalu a smažím. Je to úžasná mňamka. Ale vyrábím z masa kuřecího. Dávám také za jedna!
Michale mýlíte se, název v překladu znamená "modrá stužka" je pojmenován podle slavné kuchařské školy v Paříži.Ta vyznamenávala své nejlepší žáky modrou stužkou,jakýmsi řádem.Řád tvořily 3 vrstvy tuhého papíru,obalené plátnem....A jsme u toho řízku. Recept je, co se týče historické autentičnosti naprosto dokonalý.Odpustila bych si papriku,ale těch variant je tolik,že každý podle své chuti. :-)
Recept sice fajn, jen autor zapomněl poznamenat, to nejdůležitější!! V názvu je cordon bleu - tedy francouzsky modrý...tzn. že dovnitř rozhodně patří modrý plísňový sýr...tedy např. niva, nebo roquefort. Pouze tedy pak je to opravdová lahůdka...která se může oprávněně nazývat cordon bleu.
Dělala jsem tuhle sobotu... Skvostné! Jenom - já starý sklerotik - jsem zapomněla oznámkovat. Napravuji a dávám obrovskou jedničku. Moc jsme si pochutnali! Díky za recept!
vynikající jídlo z kuřecích prsíček nejlepší.davám 1
Ale jistě, to víš, že jde, děláme to tak léta - z kuřecích prsních řízků..... Tuhle jsem to zkusila i ze kuřecích stejků (vykostěná stehna) a bylo to snad ještě lepší - jen porce byly větší.... Ale my jsme (maso)žraví, takže to byl spíš klad, než zápor :-)
a jde to i s kuřecího masa?
ýborné i z kuřecího masa, když telecí je tak hrozně drahé..... Dávám za 111.