Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou stranách poprášíme moukou, omočíme ve rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách asi 8 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory v nejrůznějších úpravách.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milena
|23. 10. 2013 13:25
:-)
Bleu
|22. 2. 2013 20:23
Pan Michal S. má pravdu. Opravdu do správného cordon bleu patří modrý sýr.
Pavel
|13. 11. 2010 12:48
To je naprostá blbost, název nemá se sýrem nic společného, nepleťte lidem hlavu, proboha. Dovnitř patří ementál nebo vyzrálá gouda.
Miroslava Marková
|4. 6. 2007 08:04
Měli jsme včera k obědu, přítel div ne vylízal talíř. Příště zkusím jinou kombinaci-třeba podle paní Jiřinky.Dávám samozřejmě za 1!
Jiřina Baláková
|1. 6. 2007 10:01
Protože tohle je oblíbené jídlo naší rodiny, přidám svůj nápad. Maso nesolím ani nepepřím, jen na něj dám anglickou slaninu, pak plátek dobré uzeniny a korunou výtvoru je plátek Nivy. Pak obalím v trojobalu a smažím. Je to úžasná mňamka. Ale vyrábím z masa kuřecího. Dávám také za jedna!
Hedvika
|9. 4. 2007 13:39
Michale mýlíte se, název v překladu znamená "modrá stužka" je pojmenován podle slavné kuchařské školy v Paříži.Ta vyznamenávala své nejlepší žáky modrou stužkou,jakýmsi řádem.Řád tvořily 3 vrstvy tuhého papíru,obalené plátnem....A jsme u toho řízku. Recept je, co se týče historické autentičnosti naprosto dokonalý.Odpustila bych si papriku,ale těch variant je tolik,že každý podle své chuti. :-)
Michal S.
|8. 4. 2007 17:10
Recept sice fajn, jen autor zapomněl poznamenat, to nejdůležitější!! V názvu je cordon bleu - tedy francouzsky modrý...tzn. že dovnitř rozhodně patří modrý plísňový sýr...tedy např. niva, nebo roquefort. Pouze tedy pak je to opravdová lahůdka...která se může oprávněně nazývat cordon bleu.
Blažena Halušková
|18. 1. 2007 17:14
Dělala jsem tuhle sobotu... Skvostné! Jenom - já starý sklerotik - jsem zapomněla oznámkovat. Napravuji a dávám obrovskou jedničku. Moc jsme si pochutnali! Díky za recept!
Ivana Juříkova
|9. 1. 2007 14:12
vynikající jídlo z kuřecích prsíček nejlepší.davám 1
Simča Sládková
|30. 10. 2006 13:13
Ale jistě, to víš, že jde, děláme to tak léta - z kuřecích prsních řízků..... Tuhle jsem to zkusila i ze kuřecích stejků (vykostěná stehna) a bylo to snad ještě lepší - jen porce byly větší.... Ale my jsme (maso)žraví, takže to byl spíš klad, než zápor :-)
Anonym
|11. 3. 2006 11:01
a jde to i s kuřecího masa?
Jana z VM
|28. 12. 2005 07:18
ýborné i z kuřecího masa, když telecí je tak hrozně drahé..... Dávám za 111.