• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Coq au vin se žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Coq au vin se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 250
      g šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek bylinky tymián, petrželka, majoránka
    • 500
      ml červené víno
    • 100
      ml masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    Mňamka, za mě plný počet bodů :)

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    :) mňamka :), dneska k obědu a skvělé jídlo :).

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 13:56

    Na tenhle odkaz jsem také narazila, ale to je vykosťování na roládu a porcování na 4 díly :c) No budu to muset zkusit, já se s tím kuřetem při porcováním vždycky hrozně peru, a to ho jen čtvrtím! :c) Každopádně děkuji!

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:56

    Ještě jsem našla něco na Labužníkovi, i s obrázky http://www.labuznik.com/article.php?ID=54

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:54

    Tak ještě rozporcujte stehna na 2 díly - horní paličku a dolní stehno a prsa také na 2 díly - jeden díl s křidélkem a druhý bez - máte celkem 8 dílů

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 12:31

    Můžete mi někdo, prosím, poradit, jak se porcuje kuře na 8 porcí? (Nebo přiložit odkaz na nějaký návod, nejlépe obrázkový. Nikde se mi nepodařilo pořádný najít). Já to umím jen na 4 :c)

  • Petule B. | 25. 3. 2008 23:38

    Pred chvili jsem dovarila (na zitrek). No musim zapet jen chvalu! Ale uz podle receptu jsem vedela, ze to bude luxusni papani. Uvidime, jak se to rozlezi do zitra, ale bude to jedine lepsi. Bylinky jsem nemela bohuzel cerstve, tak jsem je dala v susene podobe. A taky se priznam, ze jsem pro zjednoduseni nejprve osmahla kousky kurete a pak jsem s nimi dal smazila i cesnek, salotku a zampiony. Nicmene vysledek stoji opravdu za to!!!

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:55

    Chutný recept spousta vinné štávy,vína jsme použili asi tak 300-350 ml,před podáváním jsme to celé dali do vyhřáté trouby tak na 10-15 minut a kůžička se vice propeče.Jako přílohu jsme použili další nový recept,gnocchi.Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bylinky Červené víno Česnek Kuřecí maso Masox Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

147
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
52
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
48
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
46
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
39
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Cookies II.
Cookies II.
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies z ovesných vloček
Cookies z ovesných vloček
Cordon Bleu - telecí
Cordon Bleu - telecí
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cosmopolitan
Cosmopolitan
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact