• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Copánek krásné slečny
Napište svůj komentář k receptu

Copánek krásné slečny

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Copánek krásné slečny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g vepřové kotlety
    • 100
      g kuřecí prsa
    • 100
      g hovězí svíčková
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • minutková šťáva
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Máme před sebou krásné tři kusy masa, které si naklepeme a okořeníme steakovým kořením. Připravíme si špičatou špejli, na kterou napíchneme všechny tři tyto nádhery a to hodně blízko k sobě tak, aby se mohl začít plést cop. Dopleteme cop a opět ho spíchneme špejlí a dáme na rozpálený olej. Zprudka orestujeme a přidáme cibuli a česnek, opět jemně orestujeme. Zalijeme troškou minutkové šťávy a dochutíme sójovkou podle chuti.
2
Podáváme zbavené špejlí a nejlépe s různě upravenou rýží nebo bramborami.
3
Pokud se vám stane to, že je maso syrové, tak ho nechte ještě chvilku podusit v připravené šťávě - maso potom získá ještě intenzivnější chuť.
4
HESLO: jednoduché, chutné, ohromující.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 9. 10. 2007 14:04

    Tak toto by mě opravdu zajímalo. Strašně se mi to líbí, ale vážně si nedovedu představit to pletení. Jana

  • Jitka Malinová | 31. 10. 2006 11:51

    Paní Ivano, recept na minutkovou šťávu najdete v receptech, je též od p. Martina.

  • Ivana Přikrylová | 30. 10. 2006 14:40

    Martine, jen je škoda že ve všech svých receptech si usnadňujete práci a používáte průmyslově vyráběnou "minutkovou šťávu" ve které je určitě spousta konzervačních látek a "éček", což není zrovna nejzdravější.

  • martin jirout | 27. 10. 2006 15:15

    ano přesně jak uvedla paní Jitka nejsou tam napsané plátky ale kusy, pod kterými si můžete představit i pruhy.... jedna porce opravdu váží 300 g.... maso je hotovo ve stejnou dobu i když použijete panenku ....špejle samozřejmě použít nemusíte jde jen o to abyste zbytečně neztratili efekt z copu....maso se samozřejmě může naložit ale poté bych doporučil upravovat spíše na grilu (vodním grilu) ale proti briketám taky nic nemám ale jelikož se blíží zima tak je to nejlepším řešením

  • Jitka Malinová | 27. 10. 2006 10:52

    Tam není napsáno, že jsou to plátky, jen kousky, takže si můžete nakrájet pruhy, které pujdou plést. Já bych to asi před pletením naložila, aby bylo maso křehčí. Vyzkouším při nějaké slavnostní příležitosti.

  • Marie Horáková | 27. 10. 2006 10:34

    Tento recept znám z nějakého časopisu, ale nedělala jsem ho. Tam nebyly kotlety, ale panenka a maso bylo nakrájené na pruhy, které se potom celkem bez problémů splétaly do copů /špejle nebyly zapotřebí /. Myslím, že panenka, kuřecí řízky a svíčková by se mohly dělat stejnou dobu. Byl u toho i obrázek a vypadalo to moc hezky.

  • Jana Kutačová | 27. 10. 2006 10:22

    Já jsem to jen špatně napsala...myslela jsem 3x 100g masa.Ono,když se to maso vypeče,ztratí nějaká ta deka na váze.Taky si to pletení nedokážu představit,navíc si myslím,že každý ten druh masa se dělá jinak dlouho,ale jak říkám,budu muset zkusit:o)

  • Ivana | 27. 10. 2006 10:04

    Přidávám se ke Zdeně z JM: určitě 300g porce, ale jak budu splétat 3 placky, to netuším(co tak z těch placek nadělat pruhy a pak splétat - ale to by zas neměl jeden copan 300g, ale to asi neva). Rozhodně nám Martine prosím poskytněte bližší vysvětlivku, protože recept jistě stojí za odzkoušení. Díky

  • Zdena z JM | 27. 10. 2006 09:31

    Já si spíš myslím,že jedna porce je 300 g masa (3x100 g).Což o to,jedlíci by si s tím asi poradili a já bych to bez přílohy asi taky zvládla.Ale nedokážu si představit,jak budu splétat do copu 3 plátky masa.Asi by se musely naklepat co nejvíc do podlouhlého tvaru.Asi to má pan Jirout vyzkoušeno,že to jde.Třeba to ještě nějak blíže vysvětlí.

  • Jana Kutačová | 27. 10. 2006 08:16

    Nějak si to nedokážu pžedstavit.Nápad zajímavý,ale asi bych se do toho nepustila.100 g masa bude asi porce pro jednoho,že?Ale jak se znám,budu to muset asi nejdřív vyzkoušet,pak přehodnotit:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí svíčková Kuřecí prsa Minutková šťáva Sojová omáčka Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Americký koláč

Americký koláč

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

349
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
318
Dýňová tortila
Dýňová tortila
278
Máslové řízky
Máslové řízky
83
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Obrovská radost Moniky Bagárové (31): Ať je to manželství věčné, napsala

Obrovská radost Moniky Bagárové (31): Ať je to manželství věčné, napsala

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

  • Recepty.cz
  • Copánek krásné slečny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact