šálek
sušené švestky
Půllitrový šálek, dobré jsou i sušené datle
100
g
hořká čokoláda
0,50
šálek
vlašské ořechy
Půllitrový šálek, možno i mandle, nebo lískové ořechy
Postup přípravy receptu
1
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a odstavte. Ve velké míse smíchejte rozpuštěný tuk (vlažný!), cukr, vejce a vanilku. Postupně přidávejte suché ingredience, dokud se těsto dobře nespojí.
2
Přidejte vločky, čokoládu, švestky a ořechy nasekané na přiměřené kusy. Předehřejte troubu na 175°C. (Potřete tukem pečící papíry). Lžičkou vykrajujte cookies ("bobky" o výšce cca 1 cm a šířce 4 cm) a pokládejte na pečící papír – při upečení zvětší svou plochu zhruba na dvojnásobek! Pečte 15 minut, nebo dokud lehce nezhnědnou.
3
Toto množství ingrediencí vystačí na 96 cookies při ceně kolem 2 kč za jednu. 80% se jich obvykle ztratí do 24 hodin :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mája
|11. 9. 2016 13:17
Cože!!?? 2 kusy Hery?
Zee Prime
|17. 11. 2015 16:34
Nevím, kde se tu ten recept vzal, ale je můj. Bez osobního školení se ještě nikomu nepovedly správně - tajemství je v tom, že je třeba smíchané těsto nechat 2-3 hodiny odležet, aby se vločky nasákly, pak to nebude křupat. Mají být vláčné, nikoli suché. Nejlepší jsou s datlemi a nějakým druhem ořechů - vlašské, svlečené mandle, lískové... Když se udělají správně, tak povrch lehce zkaramelizuje a jsou ještě lepší. Málokdo odolá.
claptrap
|17. 1. 2015 20:12
Chápu, že někomu nechutnali pokud se držel přesně receptu. Vono mezi " lžičkou " a " lžící " je hezkejch pár géčko rozdíl. Ale zelení už vědí...
Dělal jsem je dneska podruhý, většinou dělám klasický, a jestli je ovesná varianta vhledem k něčemu lehčímu neuděláte chybu, když část tuku nahradíte jogurtem a cukru sacharinem.
Dělal jsem množství půl kila mouky a -"- vloček,kdy 300 g jogurtu a 5 bobků sladidla mi přidalo ještě 2/3 mouka+vločky.
Chuťově stejny, figura děkuje...
A zkoušeli jste někdy cookies Piňakoláda? Kokos a ananas? Budete mlaskat ještě v sanitce...
Alexandra
|20. 1. 2014 11:21
Jsou výborné, zatím nejlepší ovesné cookies, co jsem pekla. Udělala jsem poloviční množství a stačilo to na 24 velkých sušenek.
těch 24 kusů co je psáno je hloupost je toho mnohem víc - jen toho těsta je opravdu hodně. musela jsem ho umýchat ve dvou miskách
já jsem použila celozrnou žitnou mouku, jen 1 hrnek třtinového cukru, 1 šálek rozinek ( neměla jsem švestky) a 1/2 šálku slunečnicových semínek - nemusejí se krájet ) a 1 vanilkový cukr a pro vůni asi 1,5 lžičky krájené pomerančové kůry
SUŠENKY JSOU VYNIKAJÍCÍ ... zatím je jím horké a trochu se drobí ale myslím že až vychladnou tak budou držet pokupě