Cože!!?? 2 kusy Hery?
Nevím, kde se tu ten recept vzal, ale je můj. Bez osobního školení se ještě nikomu nepovedly správně - tajemství je v tom, že je třeba smíchané těsto nechat 2-3 hodiny odležet, aby se vločky nasákly, pak to nebude křupat. Mají být vláčné, nikoli suché. Nejlepší jsou s datlemi a nějakým druhem ořechů - vlašské, svlečené mandle, lískové... Když se udělají správně, tak povrch lehce zkaramelizuje a jsou ještě lepší. Málokdo odolá.
Chápu, že někomu nechutnali pokud se držel přesně receptu. Vono mezi " lžičkou " a " lžící " je hezkejch pár géčko rozdíl. Ale zelení už vědí... Dělal jsem je dneska podruhý, většinou dělám klasický, a jestli je ovesná varianta vhledem k něčemu lehčímu neuděláte chybu, když část tuku nahradíte jogurtem a cukru sacharinem. Dělal jsem množství půl kila mouky a -"- vloček,kdy 300 g jogurtu a 5 bobků sladidla mi přidalo ještě 2/3 mouka+vločky. Chuťově stejny, figura děkuje... A zkoušeli jste někdy cookies Piňakoláda? Kokos a ananas? Budete mlaskat ještě v sanitce...
Jsou výborné, zatím nejlepší ovesné cookies, co jsem pekla. Udělala jsem poloviční množství a stačilo to na 24 velkých sušenek.
těch 24 kusů co je psáno je hloupost je toho mnohem víc - jen toho těsta je opravdu hodně. musela jsem ho umýchat ve dvou miskách :) já jsem použila celozrnou žitnou mouku, jen 1 hrnek třtinového cukru, 1 šálek rozinek ( neměla jsem švestky) a 1/2 šálku slunečnicových semínek - nemusejí se krájet ;)) a 1 vanilkový cukr a pro vůni asi 1,5 lžičky krájené pomerančové kůry SUŠENKY JSOU VYNIKAJÍCÍ ... zatím je jím horké a trochu se drobí ale myslím že až vychladnou tak budou držet pokupě