Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme vejce, mouku, mandle a nastrouhanou čokoládu. Z těsta tvoříme malá plochá kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. (Pokud se jich dotknete prstem měly by zůstat měkké.) Po vychladnutí získají popraskanou křupavou kůrčičku.
Recept je absolutně odpadní, nedělejte to. Sušenky se mi na plechu začaly smažit, aktivovaly detektor kouře a dostal jsem 2000 korun pokutu za marnou jízdu hasičů, kteří následně kvůli detektoru přijeli. Autorovi přeju faraonovu kletbu do konce života a očekávám šek na 2000 Kč jako náhradu. NEPEČTE TO!!! :g :g :g
verča
|2. 3. 2015 09:18
Dobrý den, zajímalo by mě jestli jdou dělat i z margarínu když není po ruce máslo, děkuji
labuznik
|14. 9. 2014 11:23
skvely recept, akorat to chce opravdu aspon 130g mouky, masilko jsem pouzil zelene a kdyz sem snedl necele 2 cookies tak jsem byl s toho cely den dobre na sracky :-$ na dochuceni sem pridal skorici
martana
|29. 3. 2014 18:21
Právě jsem je upekla....dle diskutujících jsem dala víc mouky 140 g a jsou perfektní. Vůbec se mi neroztekly...a na chuť určitě nejlepší, které jsem zkoušela. Určitě si tento recept ukládám.
Lucie
|23. 2. 2013 18:14
Každému se to rozteče, protože správně by se měly tvarovat malé kuličky, které se potom v troubě roztečou ;)
Jana
|4. 11. 2012 11:43
Recept úžasný, dala jsem místo mandlí oříšky a přidala k hořké čokoládě bílou a je to naprosto úžasné ! :-) ;-) Chutná to sice jako vánoční pečivo trošku, ale je to výborné :)
Slávek
|18. 8. 2011 16:45
Recept musím pochválit, použil jsem domácí konopné máslo a výsledek byl skvělý! k čaji luxusní a jednoduché 8-)
Kika,Luci,Moni
|27. 5. 2011 16:04
Opravdu je to snadné. Museli jsme však přidat mouku, jelikož to bylo moc lepivé a tudíž se z toho nedaly dělat placičky. Jinak musíme moc pochválit. <3
noubády
|11. 2. 2011 15:18
Dělala jsem nejdřív pokusné 2 cookiesy a vznikla mi z toho máslová horká placka..je tam fakt moc másla a málo mouky. Ale když jsem tam přidala více mouky už to bylo lepší...nakonec jsou opravdu chutné! :-)
janulienicka
|20. 11. 2010 14:21
Jsou výborné a úžasně snadné. Jsem absolutní začátečník v pečení a povedly se, i když teda taky sem mi placičky roztekly do dvojnásobné velikosti. Jsou výborné. díky ;-)
Ja Medvěd
|6. 8. 2009 21:04
Jsou super, ale pravy cookies to nejsou...připomínalo mi to vánoční pečivo. Stejně zmizeli strašně rychle. Jsou chutné, velmi jednoduché a hlavně rychlé. Ideální když má přijít tchýně a já budu za hvězdu :-)
Dasulka
|29. 2. 2008 19:45
Jsou výborné, ale je třeba přidat poněkud více mouky, cca 130 g, prostě tak, aby těsto nebylo tak řídké a lepivé a snadno se z něj tvarovaly placičky..
Lenwa
|31. 3. 2007 15:25
Nema to s cookies nic společnyho, byla jsem z nich zklamana. Rozteklý nedobrý placky:(
Ivana Kudláčková
|22. 2. 2007 17:35
Byla dobré, akorát se mi při pečení roztekly. Vznikly placky velké jako dlaň.Na chuti to neubralo.Přidala jsem navíc rozinky a lísk. oříšky. Snědly se všechny.
Anonym
|17. 2. 2007 18:25
výborné - skoro jsem je nestačila vytáhnout z trouby (tak rychle se po nich zaprášilo)...:)
Vendulka Novotná
|20. 10. 2006 16:18
Tyto sušenk jsou opravdu výborné.Dělala jsem je se svým kamarádek Kubou a oba 2 jsme si dost pochutnali a děláme je pořád dokola.Opravdu na jedničku gratuluju.:-)
Christina
|11. 10. 2006 15:04
jsou výborný!!! delam je uz po 6 a jsou cim dal tim lepsi! pridavam do nich jeste jiné druhy oříšků a skořicový cukr.
Táňa K.
|1. 2. 2006 17:43
Sušenky se povedly, jsou výborné. Jen té čokolády bych klidně ještě ubrala, na jednu dávku by stačilo cca 80g. Jinak jsou moc dobré.
Kačka
|23. 8. 2005 09:01
Včera jsem pekla Cookies a moc mi chutnaly...akorát mi přišlo že je z jedné dávky trochu málo sušenek...a ještě k tomu jsem jeden plech spalila...takže dneska se na to vrhám znovu...je to fakticky dobrůtka..:)
Di
|25. 5. 2005 14:38
Jířo, jaké problémy mohou být z fruktózy? Sladí se s ní například všechny diabetické čokolády. Má totiž asi o třetinu větší sladivost než řepný cukr, takže se jí dá použít méně, a organismus diabetika ji zpracuje snadněji než řepný cukr. Fruktóza ale není přírodní cukr, nýbrž cukr ovocný.
Alena
|6. 5. 2005 13:33
abych řekla pravdu, zrovna tento druh cookies není zrovna nejlepší. Moc nám nechutnaly. Škoda.
Helena Sekerová
|28. 4. 2005 13:25
Tak já jsem je včera večer pekla poprvé. Je pravda, že jsem poněkud zkombinovala recept I a recept II, ale dnes odevzdám 3 otištěné recepty těm, kteří je dnes ráno ochutnali. Mě osobně příjemně překvapila krátká doba přípravy.
Lea Pecháčková
|16. 12. 2004 12:56
Nedá mi, abych také nenapsala poznámku k receptu. Získala jsem ho od anglické rodiny žijící zde v Čechách. Ohledně toho cukru - chtěla bych podotknout, že paní z anglické rodiny mi do receptu napsala "brown sugar" - to je u nás tzv. třtinový (hnědý) cukr. Má trochu chuť jako karamel, to je právě ta charakteristická chuť originálních cookiesů, kterou by měly mít. Je dost drahý, ale chuť je vynikající.
marek
|21. 11. 2004 12:39
uz jsem je delali pred nedavnem a byly vyborny tak ted si je zkusim ja, taky bych uvital vic ruznych druhu cookies :)
bara svoje
|11. 11. 2004 08:20
tak jsem udelala vsechno dle receptu a misto cookies se mi vytvorila jedna velka placka ktera chutna po masle, chut cokolady zmizela, nejsem v kuchyni novacek, rekla bych ze to chce vic mouky, jinak nevim
Jiřa
|7. 11. 2004 19:59
bacha na fruktosu. vsichni ji doporucuji,ale muzou z ni byt skryte zdrav.problemy.fakt jo. tak radsi pouzijte starej dobrej bilej cukrik
Lada Kovářová
|16. 9. 2004 13:35
Přírodní cukr je nerafinovaný cukr s charakteristickou chutí a vůní. Nenahrazovala bych jej jiným cukrem.
Mišule
|15. 9. 2004 15:42
ten přírodní cukr, te je fruktóza? Jestli ne,tak můžu ji použít? Myslím,že je víc sladší než obyč.cukr.
Jana
|14. 9. 2004 20:23
Já už tento recept mám asi dva roky a hledám recepty i na další typy cookies, protože v Anglii měli min. 3 druhy. Jo a když po upečení uložíte cookies do nějaké krabice, uzavřete a dáte do teplé místnosti - ne do chladu, tak většinou nejsou tak tvrdé a taky zkuste přidat malinkatou lžičku jedlé sody - mám to odzkoušené, ale úplně měkoučké jsem je ještě neměla.
Kuchařka on-line
|5. 8. 2004 14:24
Na pečení se většinou používá mouka polohrubá. Doplním do receptu a změním tedy i množství čokolády.
Markéta
|4. 8. 2004 19:05
Ráda bych vyzkoušela recept na cookies, ale nevím kterou mouku mám použít, jelikož jsem kuchař začátečník. Předem díky za odpověď.
Katka
|2. 8. 2004 10:28
Pekla jsem cookies minuly tyden a na doporuceni jsem dala pouze 100g a bylo to akorat. Vsem moc chutnalo i kdyz jsou stale trosku tvrde.
Bára
|27. 7. 2004 11:57
presne tak, te cokolady je tam opravdu prilis. davala jsem 150g a myslim, ze 100g by stacilo. ale i tak to vsem moc chutnalo
Marketa
|17. 6. 2004 16:52
No zkousela jsem to,ale 200g cokolady je moc!Dala sem mene nez 180g a bylo to stejne moc sladke!Ale jinak dobry.