Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme vejce, mouku, mandle a nastrouhanou čokoládu. Z těsta tvoříme malá plochá kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. (Pokud se jich dotknete prstem měly by zůstat měkké.) Po vychladnutí získají popraskanou křupavou kůrčičku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
verča
|2. 3. 2015 09:18
Dobrý den, zajímalo by mě jestli jdou dělat i z margarínu když není po ruce máslo, děkuji
labuznik
|14. 9. 2014 11:23
skvely recept, akorat to chce opravdu aspon 130g mouky, masilko jsem pouzil zelene a kdyz sem snedl necele 2 cookies tak jsem byl s toho cely den dobre na sracky :-$ na dochuceni sem pridal skorici
martana
|29. 3. 2014 18:21
Právě jsem je upekla....dle diskutujících jsem dala víc mouky 140 g a jsou perfektní. Vůbec se mi neroztekly...a na chuť určitě nejlepší, které jsem zkoušela. Určitě si tento recept ukládám.
Lucie
|23. 2. 2013 18:14
Každému se to rozteče, protože správně by se měly tvarovat malé kuličky, které se potom v troubě roztečou
Jana
|4. 11. 2012 11:43
Recept úžasný, dala jsem místo mandlí oříšky a přidala k hořké čokoládě bílou a je to naprosto úžasné ! :-) ;-) Chutná to sice jako vánoční pečivo trošku, ale je to výborné
Slávek
|18. 8. 2011 16:45
Recept musím pochválit, použil jsem domácí konopné máslo a výsledek byl skvělý! k čaji luxusní a jednoduché 8-)
Kika,Luci,Moni
|27. 5. 2011 16:04
Opravdu je to snadné. Museli jsme však přidat mouku, jelikož to bylo moc lepivé a tudíž se z toho nedaly dělat placičky. Jinak musíme moc pochválit. <3
noubády
|11. 2. 2011 15:18
Dělala jsem nejdřív pokusné 2 cookiesy a vznikla mi z toho máslová horká placka..je tam fakt moc másla a málo mouky. Ale když jsem tam přidala více mouky už to bylo lepší...nakonec jsou opravdu chutné! :-)
janulienicka
|20. 11. 2010 14:21
Jsou výborné a úžasně snadné. Jsem absolutní začátečník v pečení a povedly se, i když teda taky sem mi placičky roztekly do dvojnásobné velikosti. Jsou výborné. díky ;-)
Ja Medvěd
|6. 8. 2009 21:04
Jsou super, ale pravy cookies to nejsou...připomínalo mi to vánoční pečivo. Stejně zmizeli strašně rychle. Jsou chutné, velmi jednoduché a hlavně rychlé. Ideální když má přijít tchýně a já budu za hvězdu :-)
Dasulka
|29. 2. 2008 19:45
Jsou výborné, ale je třeba přidat poněkud více mouky, cca 130 g, prostě tak, aby těsto nebylo tak řídké a lepivé a snadno se z něj tvarovaly placičky..
Lenwa
|31. 3. 2007 15:25
Nema to s cookies nic společnyho, byla jsem z nich zklamana. Rozteklý nedobrý placky
Ivana Kudláčková
|22. 2. 2007 17:35
Byla dobré, akorát se mi při pečení roztekly. Vznikly placky velké jako dlaň.Na chuti to neubralo.Přidala jsem navíc rozinky a lísk. oříšky. Snědly se všechny.
Anonym
|17. 2. 2007 18:25
výborné - skoro jsem je nestačila vytáhnout z trouby (tak rychle se po nich zaprášilo)...
Vendulka Novotná
|20. 10. 2006 16:18
Tyto sušenk jsou opravdu výborné.Dělala jsem je se svým kamarádek Kubou a oba 2 jsme si dost pochutnali a děláme je pořád dokola.Opravdu na jedničku gratuluju.:-)
Christina
|11. 10. 2006 15:04
jsou výborný!!! delam je uz po 6 a jsou cim dal tim lepsi! pridavam do nich jeste jiné druhy oříšků a skořicový cukr.
Táňa K.
|1. 2. 2006 17:43
Sušenky se povedly, jsou výborné. Jen té čokolády bych klidně ještě ubrala, na jednu dávku by stačilo cca 80g. Jinak jsou moc dobré.
Kačka
|23. 8. 2005 09:01
Včera jsem pekla Cookies a moc mi chutnaly...akorát mi přišlo že je z jedné dávky trochu málo sušenek...a ještě k tomu jsem jeden plech spalila...takže dneska se na to vrhám znovu...je to fakticky dobrůtka..
Di
|25. 5. 2005 14:38
Jířo, jaké problémy mohou být z fruktózy? Sladí se s ní například všechny diabetické čokolády. Má totiž asi o třetinu větší sladivost než řepný cukr, takže se jí dá použít méně, a organismus diabetika ji zpracuje snadněji než řepný cukr. Fruktóza ale není přírodní cukr, nýbrž cukr ovocný.
Alena
|6. 5. 2005 13:33
abych řekla pravdu, zrovna tento druh cookies není zrovna nejlepší. Moc nám nechutnaly. Škoda.
Helena Sekerová
|28. 4. 2005 13:25
Tak já jsem je včera večer pekla poprvé. Je pravda, že jsem poněkud zkombinovala recept I a recept II, ale dnes odevzdám 3 otištěné recepty těm, kteří je dnes ráno ochutnali. Mě osobně příjemně překvapila krátká doba přípravy.
Lea Pecháčková
|16. 12. 2004 12:56
Nedá mi, abych také nenapsala poznámku k receptu. Získala jsem ho od anglické rodiny žijící zde v Čechách. Ohledně toho cukru - chtěla bych podotknout, že paní z anglické rodiny mi do receptu napsala "brown sugar" - to je u nás tzv. třtinový (hnědý) cukr. Má trochu chuť jako karamel, to je právě ta charakteristická chuť originálních cookiesů, kterou by měly mít. Je dost drahý, ale chuť je vynikající.
marek
|21. 11. 2004 12:39
uz jsem je delali pred nedavnem a byly vyborny tak ted si je zkusim ja, taky bych uvital vic ruznych druhu cookies
bara svoje
|11. 11. 2004 08:20
tak jsem udelala vsechno dle receptu a misto cookies se mi vytvorila jedna velka placka ktera chutna po masle, chut cokolady zmizela, nejsem v kuchyni novacek, rekla bych ze to chce vic mouky, jinak nevim
Jiřa
|7. 11. 2004 19:59
bacha na fruktosu. vsichni ji doporucuji,ale muzou z ni byt skryte zdrav.problemy.fakt jo. tak radsi pouzijte starej dobrej bilej cukrik
Lada Kovářová
|16. 9. 2004 13:35
Přírodní cukr je nerafinovaný cukr s charakteristickou chutí a vůní. Nenahrazovala bych jej jiným cukrem.
Mišule
|15. 9. 2004 15:42
ten přírodní cukr, te je fruktóza? Jestli ne,tak můžu ji použít? Myslím,že je víc sladší než obyč.cukr.
Jana
|14. 9. 2004 20:23
Já už tento recept mám asi dva roky a hledám recepty i na další typy cookies, protože v Anglii měli min. 3 druhy. Jo a když po upečení uložíte cookies do nějaké krabice, uzavřete a dáte do teplé místnosti - ne do chladu, tak většinou nejsou tak tvrdé a taky zkuste přidat malinkatou lžičku jedlé sody - mám to odzkoušené, ale úplně měkoučké jsem je ještě neměla.
Kuchařka on-line
|5. 8. 2004 14:24
Na pečení se většinou používá mouka polohrubá. Doplním do receptu a změním tedy i množství čokolády.
Markéta
|4. 8. 2004 19:05
Ráda bych vyzkoušela recept na cookies, ale nevím kterou mouku mám použít, jelikož jsem kuchař začátečník. Předem díky za odpověď.
Katka
|2. 8. 2004 10:28
Pekla jsem cookies minuly tyden a na doporuceni jsem dala pouze 100g a bylo to akorat. Vsem moc chutnalo i kdyz jsou stale trosku tvrde.
Bára
|27. 7. 2004 11:57
presne tak, te cokolady je tam opravdu prilis. davala jsem 150g a myslim, ze 100g by stacilo. ale i tak to vsem moc chutnalo
Marketa
|17. 6. 2004 16:52
No zkousela jsem to,ale 200g cokolady je moc!Dala sem mene nez 180g a bylo to stejne moc sladke!Ale jinak dobry.