Dobrý den, zajímalo by mě jestli jdou dělat i z margarínu když není po ruce máslo, děkuji
skvely recept, akorat to chce opravdu aspon 130g mouky, masilko jsem pouzil zelene a kdyz sem snedl necele 2 cookies tak jsem byl s toho cely den dobre na sracky :-$ na dochuceni sem pridal skorici
Právě jsem je upekla....dle diskutujících jsem dala víc mouky 140 g a jsou perfektní. Vůbec se mi neroztekly...a na chuť určitě nejlepší, které jsem zkoušela. Určitě si tento recept ukládám.
Každému se to rozteče, protože správně by se měly tvarovat malé kuličky, které se potom v troubě roztečou ;)
Recept úžasný, dala jsem místo mandlí oříšky a přidala k hořké čokoládě bílou a je to naprosto úžasné ! :-) ;-) Chutná to sice jako vánoční pečivo trošku, ale je to výborné :)
Recept musím pochválit, použil jsem domácí konopné máslo a výsledek byl skvělý! k čaji luxusní a jednoduché 8-)
Opravdu je to snadné. Museli jsme však přidat mouku, jelikož to bylo moc lepivé a tudíž se z toho nedaly dělat placičky. Jinak musíme moc pochválit. <3
Dělala jsem nejdřív pokusné 2 cookiesy a vznikla mi z toho máslová horká placka..je tam fakt moc másla a málo mouky. Ale když jsem tam přidala více mouky už to bylo lepší...nakonec jsou opravdu chutné! :-)
Jsou výborné a úžasně snadné. Jsem absolutní začátečník v pečení a povedly se, i když teda taky sem mi placičky roztekly do dvojnásobné velikosti. Jsou výborné. díky ;-)
Jsou super, ale pravy cookies to nejsou...připomínalo mi to vánoční pečivo. Stejně zmizeli strašně rychle. Jsou chutné, velmi jednoduché a hlavně rychlé. Ideální když má přijít tchýně a já budu za hvězdu :-)
Jsou výborné, ale je třeba přidat poněkud více mouky, cca 130 g, prostě tak, aby těsto nebylo tak řídké a lepivé a snadno se z něj tvarovaly placičky..
Nema to s cookies nic společnyho, byla jsem z nich zklamana. Rozteklý nedobrý placky:(
Byla dobré, akorát se mi při pečení roztekly. Vznikly placky velké jako dlaň.Na chuti to neubralo.Přidala jsem navíc rozinky a lísk. oříšky. Snědly se všechny.
výborné - skoro jsem je nestačila vytáhnout z trouby (tak rychle se po nich zaprášilo)...:)
Tyto sušenk jsou opravdu výborné.Dělala jsem je se svým kamarádek Kubou a oba 2 jsme si dost pochutnali a děláme je pořád dokola.Opravdu na jedničku gratuluju.:-)
jsou výborný!!! delam je uz po 6 a jsou cim dal tim lepsi! pridavam do nich jeste jiné druhy oříšků a skořicový cukr.
Sušenky se povedly, jsou výborné. Jen té čokolády bych klidně ještě ubrala, na jednu dávku by stačilo cca 80g. Jinak jsou moc dobré.
Včera jsem pekla Cookies a moc mi chutnaly...akorát mi přišlo že je z jedné dávky trochu málo sušenek...a ještě k tomu jsem jeden plech spalila...takže dneska se na to vrhám znovu...je to fakticky dobrůtka..:)
Jířo, jaké problémy mohou být z fruktózy? Sladí se s ní například všechny diabetické čokolády. Má totiž asi o třetinu větší sladivost než řepný cukr, takže se jí dá použít méně, a organismus diabetika ji zpracuje snadněji než řepný cukr. Fruktóza ale není přírodní cukr, nýbrž cukr ovocný.
abych řekla pravdu, zrovna tento druh cookies není zrovna nejlepší. Moc nám nechutnaly. Škoda.
Tak já jsem je včera večer pekla poprvé. Je pravda, že jsem poněkud zkombinovala recept I a recept II, ale dnes odevzdám 3 otištěné recepty těm, kteří je dnes ráno ochutnali. Mě osobně příjemně překvapila krátká doba přípravy.
Nedá mi, abych také nenapsala poznámku k receptu. Získala jsem ho od anglické rodiny žijící zde v Čechách. Ohledně toho cukru - chtěla bych podotknout, že paní z anglické rodiny mi do receptu napsala "brown sugar" - to je u nás tzv. třtinový (hnědý) cukr. Má trochu chuť jako karamel, to je právě ta charakteristická chuť originálních cookiesů, kterou by měly mít. Je dost drahý, ale chuť je vynikající.
uz jsem je delali pred nedavnem a byly vyborny tak ted si je zkusim ja, taky bych uvital vic ruznych druhu cookies :)
tak jsem udelala vsechno dle receptu a misto cookies se mi vytvorila jedna velka placka ktera chutna po masle, chut cokolady zmizela, nejsem v kuchyni novacek, rekla bych ze to chce vic mouky, jinak nevim
bacha na fruktosu. vsichni ji doporucuji,ale muzou z ni byt skryte zdrav.problemy.fakt jo. tak radsi pouzijte starej dobrej bilej cukrik
Přírodní cukr je nerafinovaný cukr s charakteristickou chutí a vůní. Nenahrazovala bych jej jiným cukrem.
ten přírodní cukr, te je fruktóza? Jestli ne,tak můžu ji použít? Myslím,že je víc sladší než obyč.cukr.
Já už tento recept mám asi dva roky a hledám recepty i na další typy cookies, protože v Anglii měli min. 3 druhy. Jo a když po upečení uložíte cookies do nějaké krabice, uzavřete a dáte do teplé místnosti - ne do chladu, tak většinou nejsou tak tvrdé a taky zkuste přidat malinkatou lžičku jedlé sody - mám to odzkoušené, ale úplně měkoučké jsem je ještě neměla.
Na pečení se většinou používá mouka polohrubá. Doplním do receptu a změním tedy i množství čokolády.
Ráda bych vyzkoušela recept na cookies, ale nevím kterou mouku mám použít, jelikož jsem kuchař začátečník. Předem díky za odpověď.
Pekla jsem cookies minuly tyden a na doporuceni jsem dala pouze 100g a bylo to akorat. Vsem moc chutnalo i kdyz jsou stale trosku tvrde.
presne tak, te cokolady je tam opravdu prilis. davala jsem 150g a myslim, ze 100g by stacilo. ale i tak to vsem moc chutnalo
No zkousela jsem to,ale 200g cokolady je moc!Dala sem mene nez 180g a bylo to stejne moc sladke!Ale jinak dobry.