• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Colové palačinky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Colové palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka 200-250
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 0,50
      l limonáda colová
    • marmeláda pikantní
    • zmrzlina
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vytvoříme klasické palačinkové těsto, jen místo mléka dáme limonádu - může být i ovocná. Na pánvi lehce vytřené tukem pečeme tenké palačinky.
2
Na potření je moc dobrá nějaká pikantní marmeláda - višňová, jostová a pod. Můžeme ještě naplnit zmrzlinou, šlehačkou...
3
Jsou netradiční a moc dobré.
4
Zdroj: jedna žákyně u nás ve škole :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Smažené palačinky

Smažené palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 21:16

    Tak Energy palačinky hotové. Díky za skvělý tip :)

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 19:25

    Colové máme za sebou, nyní děláme "Energy palačinky". Pochlubte se někdo že jste udělali Alkoholové palačinky, ať zkusíme ;)

  • Klára Keselyova | 29. 3. 2008 12:54

    Dnes som ich robila. Boli vynikaúce. Neplnila som lekvarom , ale tvarohovou plnkou. Nič som nevážila, len ingrediencie som dala podľa receptu. Je to dobrý recept.Veľmi ľahko sa sním pracuje. Dávam "1". Klára

  • v_eruska | 26. 3. 2008 18:30

    Nikdy by mě nenapadlo dát do těsta na palačinky colu, ale je to super nápad - a taky dobrá alternativa pro ty, co nemusí mléko. Palačinky se vůbec netrhají a lehká chuť coly je v nich příjemná.

  • Gábina H | 15. 10. 2007 15:48

    Palačinky jsem vyzkoušela v pátek, ale zdálo se mi moc řídké těsto, tak jsem tak přidala trochu hladké mouky a to byla asi chyba. Byly pak moc tuhé. Musím ještě jednou vyzkoušet přesně dle receptu. Jinak byly dobré, ale čekala jsem, že tam ta cola bude víc cítit.

  • Jitka Bublová | 15. 10. 2007 12:52

    Tedy to mi zní jako báječný nápad, určitě palačinky s colou vyzkouším. Jo, a josta je fakt báječná záležitost. Sežene se i naroubovaná na kmínku jako stromeček. Příští rok snad z ní vyzkouším i tu marmeládu, naše jostička je ještě mrňousek, takže jsme plody zatím stačili zblajznout jen tak.

  • Tereza J. | 14. 10. 2007 16:11

    Gabika, netreba vám kríček. Stačí odrezať krátke jednoročné výhonky josty ( od známych ) a pichnúť do zeme. Krásne vám zakorenia.

  • Gábina H | 12. 10. 2007 16:12

    Jarko, díky za vysvětlení. Dosud jsem o tomto ovoci neměla ani ponětí, ale zkusím se někde podívat po keříku.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:24

    Jarka súhlasím s tebou. Tiež nedám na jostu dopustiť. Okrem uvedených vlastností sú oveľa bohatšie na železo a vitamín C a majú tú vlastnosť, že nedozrievajú naraz, ale oberáte ich postupne ako dozrievajú v priebehu niekoľkých dní. Ja ich mrazím na koláče a zaváram vo vlastnej šťave na zmrzlinu. V zime na zmrzke pochúťka bez konkurencie:)))

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:17

    Jarka, teda si ma dostala. Ja som čítala tak ako je názov napísaný a rozmýšľala som, či sú tie palacinky dlhé 1 col alebo ako. Až keď som prečítala ingrediencie, tak mi to došlo :))) Musela som sa smiať sama zo seba. Asi mám vybité baterky :)))

  • mia | 11. 10. 2007 16:24

    raději snad s tou matonkou, cola je prý driják všech drijáků.prý když se v ní nechá nevím přesně jak dlouho mince, tak jí to prý rozežere..brrr

  • Jarka O. | 11. 10. 2007 15:11

    Gábino, josta je ovocný keř, něco mezi angreštem a černým rybízem. Je vynikající, plody jsou velké skoro jako angrešt, nejsou chlupaté:-)), jsou hodně tmavé a nemají typickou vůni černého rybízu, kterou mnozí nemají rádi. Prostě ty nejlepší vlastnosti z obou. Já na jostu nedám dopustit, keře jsou na pěstování nenáročné, i se dobře množí - po odplození založím ustřižené letorosty do skleníku, přes zimu zakoření a zjara můžu sázet.

  • Gábina H | 11. 10. 2007 14:30

    Jarko, jaká je ta jostová marmeláda? Teda pokud to není překlep :-)) Jinak vypadají dobře, dětem budou určitě chutnat

  • Věra z Dc | 11. 10. 2007 13:11

    Tak teda ta žákyně je skrytý talent. Jen tak dále. Moc pěkný nápad :-))

  • Marsí | 11. 10. 2007 12:53

    Tak cola by mně nenapadla paní Jarko, já dávám Matonku...:-))) ono je to pak nadýchanější

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Limonáda Marmeláda Šlehačka Sůl Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Slaný závin s vinnou klobásou
Slaný závin s vinnou…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact