• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Colové palačinky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Colové palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka 200-250
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 0,50
      l limonáda colová
    • marmeláda pikantní
    • zmrzlina
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vytvoříme klasické palačinkové těsto, jen místo mléka dáme limonádu - může být i ovocná. Na pánvi lehce vytřené tukem pečeme tenké palačinky.
2
Na potření je moc dobrá nějaká pikantní marmeláda - višňová, jostová a pod. Můžeme ještě naplnit zmrzlinou, šlehačkou...
3
Jsou netradiční a moc dobré.
4
Zdroj: jedna žákyně u nás ve škole :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Smažené palačinky

Smažené palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 21:16

    Tak Energy palačinky hotové. Díky za skvělý tip :)

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 19:25

    Colové máme za sebou, nyní děláme "Energy palačinky". Pochlubte se někdo že jste udělali Alkoholové palačinky, ať zkusíme ;)

  • Klára Keselyova | 29. 3. 2008 12:54

    Dnes som ich robila. Boli vynikaúce. Neplnila som lekvarom , ale tvarohovou plnkou. Nič som nevážila, len ingrediencie som dala podľa receptu. Je to dobrý recept.Veľmi ľahko sa sním pracuje. Dávam "1". Klára

  • v_eruska | 26. 3. 2008 18:30

    Nikdy by mě nenapadlo dát do těsta na palačinky colu, ale je to super nápad - a taky dobrá alternativa pro ty, co nemusí mléko. Palačinky se vůbec netrhají a lehká chuť coly je v nich příjemná.

  • Gábina H | 15. 10. 2007 15:48

    Palačinky jsem vyzkoušela v pátek, ale zdálo se mi moc řídké těsto, tak jsem tak přidala trochu hladké mouky a to byla asi chyba. Byly pak moc tuhé. Musím ještě jednou vyzkoušet přesně dle receptu. Jinak byly dobré, ale čekala jsem, že tam ta cola bude víc cítit.

  • Jitka Bublová | 15. 10. 2007 12:52

    Tedy to mi zní jako báječný nápad, určitě palačinky s colou vyzkouším. Jo, a josta je fakt báječná záležitost. Sežene se i naroubovaná na kmínku jako stromeček. Příští rok snad z ní vyzkouším i tu marmeládu, naše jostička je ještě mrňousek, takže jsme plody zatím stačili zblajznout jen tak.

  • Tereza J. | 14. 10. 2007 16:11

    Gabika, netreba vám kríček. Stačí odrezať krátke jednoročné výhonky josty ( od známych ) a pichnúť do zeme. Krásne vám zakorenia.

  • Gábina H | 12. 10. 2007 16:12

    Jarko, díky za vysvětlení. Dosud jsem o tomto ovoci neměla ani ponětí, ale zkusím se někde podívat po keříku.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:24

    Jarka súhlasím s tebou. Tiež nedám na jostu dopustiť. Okrem uvedených vlastností sú oveľa bohatšie na železo a vitamín C a majú tú vlastnosť, že nedozrievajú naraz, ale oberáte ich postupne ako dozrievajú v priebehu niekoľkých dní. Ja ich mrazím na koláče a zaváram vo vlastnej šťave na zmrzlinu. V zime na zmrzke pochúťka bez konkurencie:)))

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:17

    Jarka, teda si ma dostala. Ja som čítala tak ako je názov napísaný a rozmýšľala som, či sú tie palacinky dlhé 1 col alebo ako. Až keď som prečítala ingrediencie, tak mi to došlo :))) Musela som sa smiať sama zo seba. Asi mám vybité baterky :)))

  • mia | 11. 10. 2007 16:24

    raději snad s tou matonkou, cola je prý driják všech drijáků.prý když se v ní nechá nevím přesně jak dlouho mince, tak jí to prý rozežere..brrr

  • Jarka O. | 11. 10. 2007 15:11

    Gábino, josta je ovocný keř, něco mezi angreštem a černým rybízem. Je vynikající, plody jsou velké skoro jako angrešt, nejsou chlupaté:-)), jsou hodně tmavé a nemají typickou vůni černého rybízu, kterou mnozí nemají rádi. Prostě ty nejlepší vlastnosti z obou. Já na jostu nedám dopustit, keře jsou na pěstování nenáročné, i se dobře množí - po odplození založím ustřižené letorosty do skleníku, přes zimu zakoření a zjara můžu sázet.

  • Gábina H | 11. 10. 2007 14:30

    Jarko, jaká je ta jostová marmeláda? Teda pokud to není překlep :-)) Jinak vypadají dobře, dětem budou určitě chutnat

  • Věra z Dc | 11. 10. 2007 13:11

    Tak teda ta žákyně je skrytý talent. Jen tak dále. Moc pěkný nápad :-))

  • Marsí | 11. 10. 2007 12:53

    Tak cola by mně nenapadla paní Jarko, já dávám Matonku...:-))) ono je to pak nadýchanější

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Limonáda Marmeláda Šlehačka Sůl Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

77
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
67
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
50
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact