• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Colové palačinky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Colové palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka 200-250
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 0,50
      l limonáda colová
    • marmeláda pikantní
    • zmrzlina
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vytvoříme klasické palačinkové těsto, jen místo mléka dáme limonádu - může být i ovocná. Na pánvi lehce vytřené tukem pečeme tenké palačinky.
2
Na potření je moc dobrá nějaká pikantní marmeláda - višňová, jostová a pod. Můžeme ještě naplnit zmrzlinou, šlehačkou...
3
Jsou netradiční a moc dobré.
4
Zdroj: jedna žákyně u nás ve škole :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Smažené palačinky

Smažené palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 21:16

    Tak Energy palačinky hotové. Díky za skvělý tip :)

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 19:25

    Colové máme za sebou, nyní děláme "Energy palačinky". Pochlubte se někdo že jste udělali Alkoholové palačinky, ať zkusíme ;)

  • Klára Keselyova | 29. 3. 2008 12:54

    Dnes som ich robila. Boli vynikaúce. Neplnila som lekvarom , ale tvarohovou plnkou. Nič som nevážila, len ingrediencie som dala podľa receptu. Je to dobrý recept.Veľmi ľahko sa sním pracuje. Dávam "1". Klára

  • v_eruska | 26. 3. 2008 18:30

    Nikdy by mě nenapadlo dát do těsta na palačinky colu, ale je to super nápad - a taky dobrá alternativa pro ty, co nemusí mléko. Palačinky se vůbec netrhají a lehká chuť coly je v nich příjemná.

  • Gábina H | 15. 10. 2007 15:48

    Palačinky jsem vyzkoušela v pátek, ale zdálo se mi moc řídké těsto, tak jsem tak přidala trochu hladké mouky a to byla asi chyba. Byly pak moc tuhé. Musím ještě jednou vyzkoušet přesně dle receptu. Jinak byly dobré, ale čekala jsem, že tam ta cola bude víc cítit.

  • Jitka Bublová | 15. 10. 2007 12:52

    Tedy to mi zní jako báječný nápad, určitě palačinky s colou vyzkouším. Jo, a josta je fakt báječná záležitost. Sežene se i naroubovaná na kmínku jako stromeček. Příští rok snad z ní vyzkouším i tu marmeládu, naše jostička je ještě mrňousek, takže jsme plody zatím stačili zblajznout jen tak.

  • Tereza J. | 14. 10. 2007 16:11

    Gabika, netreba vám kríček. Stačí odrezať krátke jednoročné výhonky josty ( od známych ) a pichnúť do zeme. Krásne vám zakorenia.

  • Gábina H | 12. 10. 2007 16:12

    Jarko, díky za vysvětlení. Dosud jsem o tomto ovoci neměla ani ponětí, ale zkusím se někde podívat po keříku.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:24

    Jarka súhlasím s tebou. Tiež nedám na jostu dopustiť. Okrem uvedených vlastností sú oveľa bohatšie na železo a vitamín C a majú tú vlastnosť, že nedozrievajú naraz, ale oberáte ich postupne ako dozrievajú v priebehu niekoľkých dní. Ja ich mrazím na koláče a zaváram vo vlastnej šťave na zmrzlinu. V zime na zmrzke pochúťka bez konkurencie:)))

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:17

    Jarka, teda si ma dostala. Ja som čítala tak ako je názov napísaný a rozmýšľala som, či sú tie palacinky dlhé 1 col alebo ako. Až keď som prečítala ingrediencie, tak mi to došlo :))) Musela som sa smiať sama zo seba. Asi mám vybité baterky :)))

  • mia | 11. 10. 2007 16:24

    raději snad s tou matonkou, cola je prý driják všech drijáků.prý když se v ní nechá nevím přesně jak dlouho mince, tak jí to prý rozežere..brrr

  • Jarka O. | 11. 10. 2007 15:11

    Gábino, josta je ovocný keř, něco mezi angreštem a černým rybízem. Je vynikající, plody jsou velké skoro jako angrešt, nejsou chlupaté:-)), jsou hodně tmavé a nemají typickou vůni černého rybízu, kterou mnozí nemají rádi. Prostě ty nejlepší vlastnosti z obou. Já na jostu nedám dopustit, keře jsou na pěstování nenáročné, i se dobře množí - po odplození založím ustřižené letorosty do skleníku, přes zimu zakoření a zjara můžu sázet.

  • Gábina H | 11. 10. 2007 14:30

    Jarko, jaká je ta jostová marmeláda? Teda pokud to není překlep :-)) Jinak vypadají dobře, dětem budou určitě chutnat

  • Věra z Dc | 11. 10. 2007 13:11

    Tak teda ta žákyně je skrytý talent. Jen tak dále. Moc pěkný nápad :-))

  • Marsí | 11. 10. 2007 12:53

    Tak cola by mně nenapadla paní Jarko, já dávám Matonku...:-))) ono je to pak nadýchanější

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Limonáda Marmeláda Šlehačka Sůl Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Dietní buchta

Dietní buchta

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
39
Pečený čaj
Pečený čaj
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact