• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Colové palačinky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Colové palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka 200-250
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 0,50
      l limonáda colová
    • marmeláda pikantní
    • zmrzlina
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Vytvoříme klasické palačinkové těsto, jen místo mléka dáme limonádu - může být i ovocná. Na pánvi lehce vytřené tukem pečeme tenké palačinky.
2
Na potření je moc dobrá nějaká pikantní marmeláda - višňová, jostová a pod. Můžeme ještě naplnit zmrzlinou, šlehačkou...
3
Jsou netradiční a moc dobré.
4
Zdroj: jedna žákyně u nás ve škole :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Recept na nejlepší palačinky

Recept na nejlepší palačinky

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Smažené palačinky

Smažené palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 21:16

    Tak Energy palačinky hotové. Díky za skvělý tip :)

  • Martin Janeček | 15. 8. 2011 19:25

    Colové máme za sebou, nyní děláme "Energy palačinky". Pochlubte se někdo že jste udělali Alkoholové palačinky, ať zkusíme ;)

  • Klára Keselyova | 29. 3. 2008 12:54

    Dnes som ich robila. Boli vynikaúce. Neplnila som lekvarom , ale tvarohovou plnkou. Nič som nevážila, len ingrediencie som dala podľa receptu. Je to dobrý recept.Veľmi ľahko sa sním pracuje. Dávam "1". Klára

  • v_eruska | 26. 3. 2008 18:30

    Nikdy by mě nenapadlo dát do těsta na palačinky colu, ale je to super nápad - a taky dobrá alternativa pro ty, co nemusí mléko. Palačinky se vůbec netrhají a lehká chuť coly je v nich příjemná.

  • Gábina H | 15. 10. 2007 15:48

    Palačinky jsem vyzkoušela v pátek, ale zdálo se mi moc řídké těsto, tak jsem tak přidala trochu hladké mouky a to byla asi chyba. Byly pak moc tuhé. Musím ještě jednou vyzkoušet přesně dle receptu. Jinak byly dobré, ale čekala jsem, že tam ta cola bude víc cítit.

  • Jitka Bublová | 15. 10. 2007 12:52

    Tedy to mi zní jako báječný nápad, určitě palačinky s colou vyzkouším. Jo, a josta je fakt báječná záležitost. Sežene se i naroubovaná na kmínku jako stromeček. Příští rok snad z ní vyzkouším i tu marmeládu, naše jostička je ještě mrňousek, takže jsme plody zatím stačili zblajznout jen tak.

  • Tereza J. | 14. 10. 2007 16:11

    Gabika, netreba vám kríček. Stačí odrezať krátke jednoročné výhonky josty ( od známych ) a pichnúť do zeme. Krásne vám zakorenia.

  • Gábina H | 12. 10. 2007 16:12

    Jarko, díky za vysvětlení. Dosud jsem o tomto ovoci neměla ani ponětí, ale zkusím se někde podívat po keříku.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:24

    Jarka súhlasím s tebou. Tiež nedám na jostu dopustiť. Okrem uvedených vlastností sú oveľa bohatšie na železo a vitamín C a majú tú vlastnosť, že nedozrievajú naraz, ale oberáte ich postupne ako dozrievajú v priebehu niekoľkých dní. Ja ich mrazím na koláče a zaváram vo vlastnej šťave na zmrzlinu. V zime na zmrzke pochúťka bez konkurencie:)))

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:17

    Jarka, teda si ma dostala. Ja som čítala tak ako je názov napísaný a rozmýšľala som, či sú tie palacinky dlhé 1 col alebo ako. Až keď som prečítala ingrediencie, tak mi to došlo :))) Musela som sa smiať sama zo seba. Asi mám vybité baterky :)))

  • mia | 11. 10. 2007 16:24

    raději snad s tou matonkou, cola je prý driják všech drijáků.prý když se v ní nechá nevím přesně jak dlouho mince, tak jí to prý rozežere..brrr

  • Jarka O. | 11. 10. 2007 15:11

    Gábino, josta je ovocný keř, něco mezi angreštem a černým rybízem. Je vynikající, plody jsou velké skoro jako angrešt, nejsou chlupaté:-)), jsou hodně tmavé a nemají typickou vůni černého rybízu, kterou mnozí nemají rádi. Prostě ty nejlepší vlastnosti z obou. Já na jostu nedám dopustit, keře jsou na pěstování nenáročné, i se dobře množí - po odplození založím ustřižené letorosty do skleníku, přes zimu zakoření a zjara můžu sázet.

  • Gábina H | 11. 10. 2007 14:30

    Jarko, jaká je ta jostová marmeláda? Teda pokud to není překlep :-)) Jinak vypadají dobře, dětem budou určitě chutnat

  • Věra z Dc | 11. 10. 2007 13:11

    Tak teda ta žákyně je skrytý talent. Jen tak dále. Moc pěkný nápad :-))

  • Marsí | 11. 10. 2007 12:53

    Tak cola by mně nenapadla paní Jarko, já dávám Matonku...:-))) ono je to pak nadýchanější

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Limonáda Marmeláda Šlehačka Sůl Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

30
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový…
20
Těstovinový salát s avokádem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Colové palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact