Amasaké: cca 2 dny naklíčíme pšenici. Uvaříme rýži do měkka a necháme ji ještě 1/2 hodiny pod utěrkou. Rozmixujeme naklíčenou pšenici s trochou vody na hustou kaši. Necháme rýži zchladit na cca 50 °C, vmícháme kaši z pšenice a zabalíme na 5-6 hodin do peřin.
2
Čokosaké 1: rýže zesládne a zřídne. Dáme ji za občasného míchání vařit, mezitím rozmícháme 2 pudinky s 0,3 l mléka. Pomalu a za stálho míchání vlijeme do Amasaké, necháme 2 minuty přejít mírným varem a odstavíme. Asi 1/2 teplé kaše přelijeme do misek, nazdobíme sekanými vlašáky, případně čokoládovými műsli a jinými dobrotami dle chuti. Zbytek uschováme v chladnu. Pokud necháme misky v chladu, Čokosaké ztuhne jako pudink a můžeme jej servírovat s jogurtem a kompotem.
3
Čokosaké 2: ráno smícháme jemné ovesné vločky (nebo oblíbené műsli) s vodou a necháme v chladu nabobtnat. Odpoledne smícháme se zbytkem Amasaké, přeložíme do misek, posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme banány.
4
Foto tohoto receptu nebude nikdy zveřejněno, protože fotograf by zůstal hlady :-) Množství můžete zdvojnásobit, nikdy zatím nezbylo. Chuťově je to obdoba čokoládové rýže prodávané v kelímcích, ovšem za zlomek ceny, skoro bez cukru a chemie.