• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokosaké na dva dny a způsoby
Napište svůj komentář k receptu

Čokosaké na dva dny a způsoby

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokosaké na dva dny a způsoby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Amasaké
    • 1,70
      l voda
    • 0,70
      l rýže Natural
    • 6
      lžíce pšenice
  • Do Amasaké
    • 2
      lžíce kokos
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 2
      ks čokoládový pudink
    • 0,30
      l mléko
    • vlašské ořechy sekané, na ozdobení
  • Na druhý den
    • 4
      šálek voda
    • 4
      g banány
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 2
      šálek ovesné vločky Emco

Postup přípravy receptu

1
Amasaké: cca 2 dny naklíčíme pšenici. Uvaříme rýži do měkka a necháme ji ještě 1/2 hodiny pod utěrkou. Rozmixujeme naklíčenou pšenici s trochou vody na hustou kaši. Necháme rýži zchladit na cca 50 °C, vmícháme kaši z pšenice a zabalíme na 5-6 hodin do peřin.
2
Čokosaké 1: rýže zesládne a zřídne. Dáme ji za občasného míchání vařit, mezitím rozmícháme 2 pudinky s 0,3 l mléka. Pomalu a za stálho míchání vlijeme do Amasaké, necháme 2 minuty přejít mírným varem a odstavíme. Asi 1/2 teplé kaše přelijeme do misek, nazdobíme sekanými vlašáky, případně čokoládovými műsli a jinými dobrotami dle chuti. Zbytek uschováme v chladnu. Pokud necháme misky v chladu, Čokosaké ztuhne jako pudink a můžeme jej servírovat s jogurtem a kompotem.
3
Čokosaké 2: ráno smícháme jemné ovesné vločky (nebo oblíbené műsli) s vodou a necháme v chladu nabobtnat. Odpoledne smícháme se zbytkem Amasaké, přeložíme do misek, posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme banány.
4
Foto tohoto receptu nebude nikdy zveřejněno, protože fotograf by zůstal hlady :-) Množství můžete zdvojnásobit, nikdy zatím nezbylo. Chuťově je to obdoba čokoládové rýže prodávané v kelímcích, ovšem za zlomek ceny, skoro bez cukru a chemie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Salát raz dva

Salát raz dva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoládový pudink Hořká čokoláda Kokos Mléko Ovesné vločky Pšenice Rýže Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

107
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
29
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Čokosaké na dva dny a způsoby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact