• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoořišková buchta - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Čokoořišková buchta - rychlá

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoořišková buchta - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml cukr
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 60
      ml smetana
    • 300
      ml polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g čokoláda
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 100
      g čokoláda na vaření na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do mouky nasypeme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Pak do směsi nahrubo nastrouháme čokoládu, občas promícháme, aby se čokoláda obalila moukou, nakonec přidáme mleté ořechy.
2
Vejce šleháme s cukrem, přidáme postupně olej, pak smetanu nebo mléko. Opatrně do toho zamícháme mouku a dáme na plech 30x40 cm (používám papír na pečení - čistá práce :-)
3
Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut.
4
Čokoládu na vaření nastrouháme na ještě teplou buchtu.
5
Recept mám z Vlasty z roku 1978.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 25. 7. 2014 10:11

    vážně mouku v ml? ne v gramech????

  • Jana Králová | 27. 9. 2007 17:07

    Tak jsem tuto buchtu pekla. Přiznám se, že mne velice zklamala :-(( Po schladnutí byla jako brousek, lámala se a neměla žádnou chuť. Držela jsem se přesně podle receptu a co se týče pečení nejsem žádný začátečník. Ale i přesto je možné, že se někde chybička vloudila. Co se týče výšky, tak na plech 30x40 s jedním celým práškem do pečiva buchta nijak moc nevyskočila - byla tak přiměřeně.

  • Renata Schultze | 8. 10. 2006 13:15

    Pekla jsem ji ve dvou verzich. Prvni podle Vaseho receptu a do druhe buchty jsem proste do testa pridala kakao a rum. Obe dve buchty rychle a vyborne.Do vecera jiste moc nezbyde.

  • Zdeňka ze Z | 5. 10. 2006 19:04

    Můžu jen doporučit, buchtička je moc dobrá. Dala jsem ale jen polovinu prášku do pečiva, protože na uvedené množství mouky se mi celý prášek zdál moc.

  • Alena Tarabová | 4. 10. 2006 16:57

    Souhlasím a Vámi Airan, také ráda zdobím, hlavně jednoduché moučníky tím získají.

  • Jana z VM | 4. 10. 2006 08:55

    Fakt rychlá a moc sympatická. Moc se těším, až ji vyzkouším.

  • Airan Novakova | 4. 10. 2006 07:54

    Komentar: Da se upect jako babovku, samozrejme na nizsi stupen 160° pect kolem 55min. Osobne davam prednost buchte, mam rada nizke moucniky:-) Kdyz se chceme vytahnout tak nahore pripravime 50g tmave cokolady a 50g bile. Nastrouhame stridave a pak se jen kochame jak to krasne vypada:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoláda na vaření Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

151
Chlebíčky s ančovičkami
Chlebíčky s ančovičkami
57
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…
42
Chřest smažený v trojobalu
Chřest smažený v…
40
Ořechové fit muffiny
Ořechové fit muffiny
40
Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou
Perníkový koláč s ovocem…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Čokoořišková buchta - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact