• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čokoořišková buchta - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Čokoořišková buchta - rychlá

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoořišková buchta - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml cukr
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 60
      ml smetana
    • 300
      ml polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g čokoláda
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 100
      g čokoláda na vaření na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do mouky nasypeme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Pak do směsi nahrubo nastrouháme čokoládu, občas promícháme, aby se čokoláda obalila moukou, nakonec přidáme mleté ořechy.
2
Vejce šleháme s cukrem, přidáme postupně olej, pak smetanu nebo mléko. Opatrně do toho zamícháme mouku a dáme na plech 30x40 cm (používám papír na pečení - čistá práce :-)
3
Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut.
4
Čokoládu na vaření nastrouháme na ještě teplou buchtu.
5
Recept mám z Vlasty z roku 1978.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 25. 7. 2014 10:11

    vážně mouku v ml? ne v gramech????

  • Jana Králová | 27. 9. 2007 17:07

    Tak jsem tuto buchtu pekla. Přiznám se, že mne velice zklamala :-(( Po schladnutí byla jako brousek, lámala se a neměla žádnou chuť. Držela jsem se přesně podle receptu a co se týče pečení nejsem žádný začátečník. Ale i přesto je možné, že se někde chybička vloudila. Co se týče výšky, tak na plech 30x40 s jedním celým práškem do pečiva buchta nijak moc nevyskočila - byla tak přiměřeně.

  • Renata Schultze | 8. 10. 2006 13:15

    Pekla jsem ji ve dvou verzich. Prvni podle Vaseho receptu a do druhe buchty jsem proste do testa pridala kakao a rum. Obe dve buchty rychle a vyborne.Do vecera jiste moc nezbyde.

  • Zdeňka ze Z | 5. 10. 2006 19:04

    Můžu jen doporučit, buchtička je moc dobrá. Dala jsem ale jen polovinu prášku do pečiva, protože na uvedené množství mouky se mi celý prášek zdál moc.

  • Alena Tarabová | 4. 10. 2006 16:57

    Souhlasím a Vámi Airan, také ráda zdobím, hlavně jednoduché moučníky tím získají.

  • Jana z VM | 4. 10. 2006 08:55

    Fakt rychlá a moc sympatická. Moc se těším, až ji vyzkouším.

  • Airan Novakova | 4. 10. 2006 07:54

    Komentar: Da se upect jako babovku, samozrejme na nizsi stupen 160° pect kolem 55min. Osobne davam prednost buchte, mam rada nizke moucniky:-) Kdyz se chceme vytahnout tak nahore pripravime 50g tmave cokolady a 50g bile. Nastrouhame stridave a pak se jen kochame jak to krasne vypada:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoláda na vaření Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Americký hamburger

Americký hamburger

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Fofr perník

Fofr perník

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Esíčka

Esíčka

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Máslové řízky
Máslové řízky
16
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Čokoořišková buchta - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact