• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoořišková buchta - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Čokoořišková buchta - rychlá

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoořišková buchta - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml cukr
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 60
      ml smetana
    • 300
      ml polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g čokoláda
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 100
      g čokoláda na vaření na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do mouky nasypeme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Pak do směsi nahrubo nastrouháme čokoládu, občas promícháme, aby se čokoláda obalila moukou, nakonec přidáme mleté ořechy.
2
Vejce šleháme s cukrem, přidáme postupně olej, pak smetanu nebo mléko. Opatrně do toho zamícháme mouku a dáme na plech 30x40 cm (používám papír na pečení - čistá práce :-)
3
Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut.
4
Čokoládu na vaření nastrouháme na ještě teplou buchtu.
5
Recept mám z Vlasty z roku 1978.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 25. 7. 2014 10:11

    vážně mouku v ml? ne v gramech????

  • Jana Králová | 27. 9. 2007 17:07

    Tak jsem tuto buchtu pekla. Přiznám se, že mne velice zklamala :-(( Po schladnutí byla jako brousek, lámala se a neměla žádnou chuť. Držela jsem se přesně podle receptu a co se týče pečení nejsem žádný začátečník. Ale i přesto je možné, že se někde chybička vloudila. Co se týče výšky, tak na plech 30x40 s jedním celým práškem do pečiva buchta nijak moc nevyskočila - byla tak přiměřeně.

  • Renata Schultze | 8. 10. 2006 13:15

    Pekla jsem ji ve dvou verzich. Prvni podle Vaseho receptu a do druhe buchty jsem proste do testa pridala kakao a rum. Obe dve buchty rychle a vyborne.Do vecera jiste moc nezbyde.

  • Zdeňka ze Z | 5. 10. 2006 19:04

    Můžu jen doporučit, buchtička je moc dobrá. Dala jsem ale jen polovinu prášku do pečiva, protože na uvedené množství mouky se mi celý prášek zdál moc.

  • Alena Tarabová | 4. 10. 2006 16:57

    Souhlasím a Vámi Airan, také ráda zdobím, hlavně jednoduché moučníky tím získají.

  • Jana z VM | 4. 10. 2006 08:55

    Fakt rychlá a moc sympatická. Moc se těším, až ji vyzkouším.

  • Airan Novakova | 4. 10. 2006 07:54

    Komentar: Da se upect jako babovku, samozrejme na nizsi stupen 160° pect kolem 55min. Osobne davam prednost buchte, mam rada nizke moucniky:-) Kdyz se chceme vytahnout tak nahore pripravime 50g tmave cokolady a 50g bile. Nastrouhame stridave a pak se jen kochame jak to krasne vypada:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoláda na vaření Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Dýňová tortila
Dýňová tortila
57
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
37
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Čokoořišková buchta - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact