g
ořechy
120-150, směs - mandle, rozinky, sušené meruňky, ananas, papaya, apod.
Na ochucení
0,50
lžička
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience vložíme do kastrůlku a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí. Připravíme si obdélník alobalu, posypeme ho práškovým cukrem a na to podélně vysypeme tu hmotu. Zabalíme do alobalu a při tom tvarujeme do válečku o průměru 3,5-4 cm. Dáme do chladna (dolů do ledničky) na cca 24 hodin. Šikmé plátky krájíme až při servírování na mísu.
2
Poznámka: mandle a ostatní přísady krájíme na kousky - na řezu tvoří potom tu správnou "salámovou" mozaiku. Úžasně dobré a na míse pěkně vypadající cukroví, Pokud ho děláte "na poslední chvíli", můžete do něho sesypat i např. zbytek vanilkového cukru z obalování jiných druhů, či drobky z rozlámaného cukroví apod.