• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Čokoládový nepečený dort
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový nepečený dort

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový nepečený dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g cukr
    • 250
      g máslo
    • 2
      žloutek
    • 70
      g kakao
    • vanilkový cukr
    • šlehačka
    • 2,50
      balíček dětské piškoty
    • 1
      dl hnědý rum
    • 4
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Kakao s vodou svaříme na hustou hmotu a necháme vychladit. Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a zašleháme vychladlou kakaovou hmotu. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, pokropíme rumem a zalejeme kakaovým krémem. Vrstvy opakujeme, až do vypotřebování surovin. Nahoru přijdou piškoty. Dort necháme několik hodin ztuhnou v ledničce. Nakonec jej pomažeme šlehačkou a popř. posypeme nastrouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 2. 2011 15:08

    Recept je pod Vaším jménem, editovat ho můžete sama, hezký den.

  • Zdena z JM | 3. 2. 2011 07:37

    Voda 4 dcl - prosím o opravu.Děkuji.

  • Fanfan | 18. 11. 2010 14:01

    Měla jsem problém spojit kakaovou hmotu s máslem a žloutky, zřejmě nezhoustla dostatečně a ta voda mi v tom dělala neplechu. Příště místo vody dám mléko, nebo část mléka a část šlehačky. Jinak byl dort chuťově dobrý, ač krém právě homogenně nevypadal. :-)

  • Dominika Pawliková | 22. 6. 2009 19:12

    Tentodort je perfektní. Použila jsem ho na svou Haloweens party pro spolužáky(protože chodím teprve do 7.třídy). Akorát sem tam přidala více cukru.

  • Jarka O. | 11. 9. 2007 17:10

    Andreo, to záleží na tom, které z ingrediencí už máte doma. Já mám cukr, rum, vejce a kakao ve spíži, takže bych koupila jen máslo, piškoty a šlehačku, což se v pohodě vejde do 50,- Kč.

  • andrea matejkova | 11. 9. 2007 14:01

    kolik toto jidlo stoji?dekuji za odpoved.

  • Jana Janková | 23. 3. 2007 10:26

    Jano, já tento dort dělám hodně často. Máslo nestačí být utřené, musí být ušlehané do pěny, ne z lednice, to se pořádně neušlehá, taky používám jen pravé máslo, ne to s rostlinným tukem. V receptu mám 3 dcl vody a 6 dkg kakaa. Kakao kterékoli co mám doma, nejraději používám holandského typu. Toto svařené vychladlé vešlehám po lžících do ušlehaného másla /dávám méně cukru cca 15 dkg/ a pořádně zašlehávám. Je z toho krásný krém. Mrsknu to toho piškoty, promíchám a nandám a utěsnám do dortové formy vyložené mikrotenem.

  • Zdena z JM | 23. 3. 2007 10:10

    Jano,netuším,kde jste udělala chybu.Mně se to nikdy nestalo.Kakao nevybírám nikdy žádné speciální.Použiju takové,které mám zrovna po ruce.Jen mě napadlo,jestli jste nepoužila nějaké máslo s přídavkem rostlinného tuku.To na krémy není vhodné,protože pořádně neztuhne.Je nezbytné,použít klasické máslo.Ale jinak nevím.

  • Jana | 23. 3. 2007 07:51

    Opravdu nevím,kde jsem udělala chybu.Kakaová směs po uvaření zhoutla jen mírně a to jsem si myslela,že je to kakaem,protože jsem nejdříve koupila holandké.Šla jsem koupit kakaový prášek v sášku z Primy(v krabičce nebyl),a výsledek stejný.Po spojení s utřeným máslem zůstala stále tekutější směs.Nešlo to vyšlehat.Po uložení s piškoty do formy mi to vytéká z formy.Může mi někdo poradit,kde jsem udělala chybu?

  • Jitulka | 19. 7. 2006 15:57

    Výborné!!! Nakonec jsem žloutky vynechala a naopak přidala ananas, mandarinky a višně v rumu, potřela šlehačkou, dozdobila hořkou čokoládou a švagr prohlásil, že by chtěl mít narozeniny častěji :o) 1 už je na výše určeném místě ;o)

  • Anonym | 10. 7. 2006 08:39

    Já jsem tento recept získala kdysi od své tchýně a tak moc mi zachutnal,že jsem dlouhou dobu nedělala skoro žádný jiný zákusek.Není sladký a opravdu jak psala paní Jarka,chutná jako pařížský krém.Žloutky jsem jednou v rychlosti zapomněla přidat a vůbec nic se nezměnilo.Od té doby je do krému dávám jen v chladnějším počasí.:o)

  • Monika | 10. 7. 2006 07:55

    Přítomnost žloutků mi také není jasná, já patřím ke strašpytlům, co se bojí salmonely. Tak jsem to poprvé a od té doby už pomnohokrát udělala bez nich-dort byl i tak snědený velmi rychle za vydatného mlaskání celé rodiny. Je to opravdu dobrota! Místo části piškotů dávám někdy 2-3 balíčky Be-Be sušenek.

  • Zdena z JM | 10. 7. 2006 07:34

    Já si myslím,že žloutky se mohou klidně vynechat.

  • Jitulka | 8. 7. 2006 20:17

    Moc se těším až tuhle dobrůtku udělám a budeme moci ochutnat :o) Jen bych se chtěla zeptat, jestli jsou v recepty ty žloutky důležité? Jakou vlastně plní žloutky v podobných nepečených dezertech funkci?

  • destenka | 2. 3. 2006 08:50

    Vybornej! Dala jsem tam jeste mandarinkovej a ananasovej kompot a mnam. Akorat dve deci rumu byly prilis, priste uz budu poslouchat recept :-)

  • Zdena z JM | 27. 2. 2006 06:33

    Když jsem tento recept poprvé viděla,také jsem se divila.Ale opravdu se kakao s vodou svaří na hustou kaši.Vyzkoušejte a uvidíte.

  • Jana H. | 26. 2. 2006 15:14

    Anonyme podívej se na piškotový kakaový dort, tam v komentářích jsem se také takto ptala. Je tam vysvětlení. tyto recepty jsou skoro stejné a předpikládám , že i dobré. Chystám se ho dělat v pátek na oslavu. Jana H. Ať se vydaří. To si přeji i pro sebe. Chci překvapit rodinu.

  • Anonym | 26. 2. 2006 14:46

    Jak se může mléko s kakaem svařit na hustou hmotu? Nechybí v receptu mouka nebo solamyl?

  • Jaroslava Oumarová | 23. 2. 2006 16:11

    Ano, doma mu říkáme rychlý pařížský dort a je to balada:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Máslo Šlehačka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Béřovický králík

Béřovický králík

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

56
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Čokoládový nepečený dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact