Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.
3
V jiné nádobě smícháme 50 g cukru s 50 g vody a přivedeme k varu. Vše odložíme stranou.
4
Vařečkou vpracujeme na mírném ohni změkklé máslo do kakaa, dobře zamícháme a rovněž odložíme.
5
Žloutky šleháme v kotlíku ve varné lázni. Vmícháme do nich cukrový sirup. Necháme vychladnout a za stálého šlehání přidáme čokoládovou hmotu. Šleháme, dokud vše nevychladne. Potom přidáme po malých dávkách smetanu. Hmotu šleháme, až je úplně hladká.
6
Vložíme ji do formy a uchováme 3 hodiny v chladničce. Před podáváním nákyp rozkrájíme na tenké plátky.
7
Tip: Tento moučník podávejte s anglickou mentolovou omáčkou (máta totiž podporuje trávení).