• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoladový mousse (pěna)
Napište svůj komentář k receptu

Čokoladový mousse (pěna)

autor: Hrbek
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoladový mousse (pěna)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hořká čokoláda (radila bych nepoužívat! čokoládu na vaření)
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce horká voda
    • 375
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nad párou rozpustíme čokoládu.
2
V misce smícháme kakao s horkou vodou a toto pak přilijeme k rozpuštěné čokoládě. Dobře promícháme.
3
Ušleháme 375 ml šlehačky s polévkovou lžící cukru a špetkou soli. Když je čokoládová směs prochladlá, vmícháme do ní metlou velice zlehka asi 1/3 ušlehané šlehačky (metlu používáme abychom neměli žádné bílé proužky).
4
Když je první třetina šlehačky zamíchaná do čokoládové směsi, pomocí vařečky či stěrky opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Necháme usadit v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Nutella mousse

Nutella mousse

2x šunková pěna (pomazánka)

2x šunková pěna (pomazánka)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honzik | 16. 11. 2012 09:08

    Jak můžete napsat, že to vypadá nádherně. Ano možná to je dobré ale vypadá to jako kaků s mužskou polevou. Hnus velebnosti. Kvalita fotky a naservírování na vyliž kapsu. :'(

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 19:29

    Jiri, jak jsem ti psala v email kdyz jsem ti recepty posilala, ta bila mousse tuhne pomaleji nez mouse v horke cokolady a tak doporucuji ji nechat v lednici o neco dele, nez ji zacnete jist.

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 19:24

    Pani Lenko, neziji v Cechach a tak se nevyznam ve vasich slehackach. Mohu vam pouze rici, ze ja pouzivam dobrou slehacku, zadnou s odstredenycm tukem. Co se cokolady tyka, nepouzivejte cokoladu na vareni ale dobrou horkou cokoladu.

  • recepty 73 | 1. 6. 2010 18:34

    Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem i s hoblinkama mléčné čokolády.Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Je lepší asi tak po 5-ti hodinách v chladničce-to už prý byla ztuhlá(ochutnávali i přes zákaz :-( ).Posílám zaslouženou 1* a díky.Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu-však na ní taky dojde :-))Použil jsem 33% smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu-ikdyž nemá tak vysoký podíl kakaa-povedlo se!Hlavně zlehka vmíchat stěrkou,nic neuspěchat!Jiří

  • recepty 73 | 1. 6. 2010 18:21

    Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem a hoblinkama mléčné čokolády-boží záležitost!Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu;-) .Posílám zaslouženou 1* a díky.Použil jsem33%smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu,ikdyž nemá extra vysoký podíl kakaa,šlo to dobře-hlavně vmíchávat zlehka stěrkou!

  • lenka galvasová | 1. 6. 2010 17:31

    Prosím o radu...jakou čokoládu jste použili a šlehačka má být 33%?

  • Apina Hrbek | 1. 6. 2010 14:20

    Ja mam obe peny rada tak jak jsou. Ackoliv jsou to kaloricke bomby, jsou "lehke" a pro me extra cokolada ci liker by byly uz moc. Ale ani jedno ani druhe nemuze nic na chuti pokazit.

  • Pája S | 1. 6. 2010 12:46

    Api,díky moc za recept.Když se ozdobí jahodou a lístkem meduňky,musí být bezva.:-)

  • Klára Keselyova | 1. 6. 2010 11:27

    Dávam do oblúbených a mám toí aj vytlačené, pre prípad, aby som to mala po ruke. Ďík za recept a Jirkovi za fotku.

  • ladka stafl | 1. 6. 2010 09:50

    To vypadá přímo k nacpání se :-)), co tam kápnout ještě hořký čokololádový likér bez nebo s mandlovou příchutí? Za boha si nevzpomenu na název

  • Miroslava Severová | 1. 6. 2010 07:36

    Vypadá to náramně, už jsem si uložila do oblíbených a pro jistotu ještě vytiskla. A co kdybych to kakao místo vody promíchala s nějakým dobrým koňáčkem? Snad by se to tím nezkazilo ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Šlehání Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hořká čokoláda Horká voda Kakao Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Bublanina

Bublanina

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

71
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
69
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
34
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
30
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém II.
Čokoládový krém II.
Čokoládový mug cake bez mouky
Čokoládový mug cake bez mouky
Čokoládový nugát 2
Čokoládový nugát 2
Čokoládový Pedro dortík
Čokoládový Pedro dortík
  • Recepty.cz
  • Čokoladový mousse (pěna)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact