g
hořká čokoláda
(radila bych nepoužívat! čokoládu na vaření)
2
lžíce
kakao
5
lžíce
horká voda
375
ml
šlehačka
1
lžíce
cukr krystal
1
špetka
sůl
Postup přípravy receptu
1
Nad párou rozpustíme čokoládu.
2
V misce smícháme kakao s horkou vodou a toto pak přilijeme k rozpuštěné čokoládě. Dobře promícháme.
3
Ušleháme 375 ml šlehačky s polévkovou lžící cukru a špetkou soli. Když je čokoládová směs prochladlá, vmícháme do ní metlou velice zlehka asi 1/3 ušlehané šlehačky (metlu používáme abychom neměli žádné bílé proužky).
4
Když je první třetina šlehačky zamíchaná do čokoládové směsi, pomocí vařečky či stěrky opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Necháme usadit v lednici.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
honzik
|16. 11. 2012 09:08
Jak můžete napsat, že to vypadá nádherně. Ano možná to je dobré ale vypadá to jako kaků s mužskou polevou. Hnus velebnosti. Kvalita fotky a naservírování na vyliž kapsu. :'(
Apina Hrbek
|1. 6. 2010 19:29
Jiri, jak jsem ti psala v email kdyz jsem ti recepty posilala, ta bila mousse tuhne pomaleji nez mouse v horke cokolady a tak doporucuji ji nechat v lednici o neco dele, nez ji zacnete jist.
Apina Hrbek
|1. 6. 2010 19:24
Pani Lenko, neziji v Cechach a tak se nevyznam ve vasich slehackach. Mohu vam pouze rici, ze ja pouzivam dobrou slehacku, zadnou s odstredenycm tukem. Co se cokolady tyka, nepouzivejte cokoladu na vareni ale dobrou horkou cokoladu.
recepty 73
|1. 6. 2010 18:34
Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem i s hoblinkama mléčné čokolády.Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Je lepší asi tak po 5-ti hodinách v chladničce-to už prý byla ztuhlá(ochutnávali i přes zákaz :-( ).Posílám zaslouženou 1* a díky.Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu-však na ní taky dojde :-))Použil jsem 33% smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu-ikdyž nemá tak vysoký podíl kakaa-povedlo se!Hlavně zlehka vmíchat stěrkou,nic neuspěchat!Jiří
recepty 73
|1. 6. 2010 18:21
Api,je to pohádka :-)).Vyzkoušeli jsme s vaječným a karamelovým likérem a hoblinkama mléčné čokolády-boží záležitost!Nejlepší byla,když jsem ,,myl,, mísu prstem:-)).Jahodou bych zdobil spíš tu bílou pěnu;-) .Posílám zaslouženou 1* a díky.Použil jsem33%smetanu,kvalitní holandské kakao a Orion čokoládu,ikdyž nemá extra vysoký podíl kakaa,šlo to dobře-hlavně vmíchávat zlehka stěrkou!
lenka galvasová
|1. 6. 2010 17:31
Prosím o radu...jakou čokoládu jste použili a šlehačka má být 33%?
Apina Hrbek
|1. 6. 2010 14:20
Ja mam obe peny rada tak jak jsou. Ackoliv jsou to kaloricke bomby, jsou "lehke" a pro me extra cokolada ci liker by byly uz moc. Ale ani jedno ani druhe nemuze nic na chuti pokazit.
Pája S
|1. 6. 2010 12:46
Api,díky moc za recept.Když se ozdobí jahodou a lístkem meduňky,musí být bezva.:-)
Klára Keselyova
|1. 6. 2010 11:27
Dávam do oblúbených a mám toí aj vytlačené, pre prípad, aby som to mala po ruke. Ďík za recept a Jirkovi za fotku.
ladka stafl
|1. 6. 2010 09:50
To vypadá přímo k nacpání se :-)), co tam kápnout ještě hořký čokololádový likér bez nebo s mandlovou příchutí? Za boha si nevzpomenu na název
Miroslava Severová
|1. 6. 2010 07:36
Vypadá to náramně, už jsem si uložila do oblíbených a pro jistotu ještě vytiskla. A co kdybych to kakao místo vody promíchala s nějakým dobrým koňáčkem? Snad by se to tím nezkazilo ??