Smetanu vyšleháme do tuha s polovinou moučkového cukru. Pokud použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, můžeme přidat do smetany ztužovač, aby smetana zůstala pevná.
2
Druhou polovinu cukru vyšleháme s tvarohem. Do tvarohu přimícháme na páře nebo v mikrovlnce rozpuštěné kaštany, ke kterým jsme vmíchali oříšek másla, aby se do tvarohu lépe vmíchaly. Nakonec do čokoládového tvarohu vmícháme vyšlehanou smetanu.
3
Krém můžeme použít na dorty, řezy, rolády, poháry, nepečené piškotové dorty, jako lehkou svačinku místo jogurtu...
4
Můžeme kombinovat čokoládový krém s krémem bez přidání čokolády...
...ano, pařížská šlehačka, která se dělá na pařížský nebo harlekýnský dort ...také dělám ;-)
Jarča
|19. 3. 2014 10:39
Dělám čokoládovou šlehačku tak, že kaštany rozpustím v tekuté šlehačce na sporáku, přivedu k varu, přes noc vychladím a druhý den našlehám el. šlehačem krásný hustý čokoládový krém.