• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový krém
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový krém

autor: anhoja
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 200
      g čokoláda (I víc)
    • 1
      ks máslo

Postup přípravy receptu

1
V hrnci ve vodní lázni šleháme vejce a cukr asi 1/2 hodiny. Když je hmota hustá asi jako na palačinky, odstavíme a zašleháme nalámanou čokoládu a pomalu přidáváme máslo. Šleháme tak dlouho, než se máslo úplně rozpustí. Vše to trvá docela dlouho, ale vyplatí se.
2
Chutná výborně a v uzavřené sklenici vydrží i několik měsíců.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém

Čokoládový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 12. 11. 2014 07:53

    co to je 2kusy masla

  • Lilow | 15. 7. 2014 11:37

    Ten krém musíš mít hodně ztuhlý z ledničky . ;-) Jinak já to z koušela z granka a taky to šlo ale nebylo to tak husté :-))

  • Kattie | 20. 6. 2014 20:28

    Ahoj, dá se tenhle krém použít i na zdobení?? Nerozteče se mi? Děkuju :-)

  • katka | 8. 5. 2014 11:34

    Tak komentáře přečtené, snad se to podle vás povede. peču dorty pro známé tak, se pak také podělím o zkušenost s tímto krémem :-D :-)

  • lucka | 18. 11. 2013 16:27

    Chtěla jsem říct uvnitř i ze zhora? ;-)

  • lucka | 18. 11. 2013 16:25

    Chtěla jsem se zeptat , jestli mi bude stačit jedna dávka krému na dort o velikosti pekáče , když dort budu potírat ze zhora? :-)

  • LuNaIv | 24. 5. 2013 11:35

    Dělala jsem krém včera a použila ho do dortu. Už teď se nemůžu dočkat jaký dort bude, protože ten krém je vážně luxusní. Já na krémy vůbec nejsem, ale včera jsem ho musela schovat, před sebou samotnou :-) Vážně výborný.

  • Vera | 11. 5. 2013 09:49

    dozvím se tedy,jestli ho mám zkusit?tento recept aby se povedl

  • marie | 29. 3. 2013 18:22

    :-X :-| :-|

  • Pavel | 4. 12. 2012 20:37

    dá se použít pod fondán?

  • Jana | 20. 2. 2012 20:59

    Krém je opravdu výborný, proto ho také dělám, ALE NEVĚŘÍM, ŽE VE SKLENICI VYDRŽÍ I NĚKOLIK MĚSÍCŮ...

  • anhoja | 6. 10. 2011 13:06

    250g másla

  • liba | 16. 4. 2011 17:21

    co to je, 1 ks masla?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 12. 2010 08:01

    Vyzkoušeno,je fakt dobrý,myslím,že po Vánocích neprojdu dveřma :-D,nejen kvůli této kalorické bombě ;-) :-D .Ale co,hlavně,že si pochutnáme ;-) :-P ... .Plnil jsem s ním tatrankové ořechy :-* 8-)

  • bum | 16. 12. 2010 13:13

    vypadá to jako hovno :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 15. 12. 2010 13:32

    Krém je výborný. Nejprve jsem šlehala vejce s cukrem zastudena (cca 10 minut) do zhoustnutí, pak dala do vodní lázně a tak 15 minut zahřívala - je to i teplotní ošetření vajíčka, takže tento krém může i ten, kdo se syrových vajec bojí, při takto dlouhém ohřívání se vejce zahřejí dostatečně. Pak jsem nechala za občasného promíchání vychladnout na teplotu těla a přidala povolené (v kuchyni na lince asi hodinu ležící) máslo. Nakonec jsem přidala rozpuštěnou čokoládu na vaření a umíchala hedvábný krém. Slepovala jsem s ním čínské čtverečky a jsou jedinečné.

  • Jana Řezníčková | 10. 2. 2009 11:00

    Tak si to budeme určtiě každá dělat po svém, já nikoho nechci nijak přesvědčovat, že ten můj postup je ten nejlepší. Jen je kratší se stejným výsledkem. Ještě dodávám, že na 1 vejce dávám 2 lžíce krupicového cukru.

  • Ivana Císařová | 10. 2. 2009 07:47

    Opravuji na: "ručně 10 minut". Děkuji IC

  • Ivana Císařová | 6. 2. 2009 13:13

    Moje mamka byla cukrářka amatér, zdobila svatební dorty široko daleko. Takže mě měl taky kdo učit. Vám trvá našlehání řekněme 4 vajec a cukru do hustého krému ručně nad 10 minut, mně to samé půl hodiny. Proto jsem přidala k dobru, že je možno si výrobu urychlit předšleháním krému ve šlehači. Jak můžete tvrdit, že nemám pravdu, když jste mi u toho "nesvítila". Každý máme nějakou metodu. A nevím, proč ta poznámka o "balamutění“.

  • Ivana Císařová | 6. 2. 2009 10:52

    Moje mamka byla sice jen cukrářka amatér, ale lidi z širokého okolí si ji zvali na zdobení svatebních dortů. Rozhodně nemůžete tvrdit, že nemám pravdu, pokud popisuju jen vlastní zkušenost. Vy našleháte např. 3 syrová vejce s cukrem nad studenou vodou do husté pěny za 10 min., mně to samé bude trvat půl hodiny, s počáteční studenou vodou nejspíš i déle. Proto postupuju jinak a nikomu dalšímu netvrdím, že nemá pravdu, když používá svoje metody. A o "balamutění" jsem ani necekla. Jen jsem dala k dobru, jak si práci - předchozím našleháním ve šlehači - urychlit. Někdy to zkuste.

  • Jana Řezníčková | 6. 2. 2009 10:11

    Vidíte, Ivo, nemáte pravdu. Krém, jak jsem ho popsala, mě naučila moje maminka - vyhlášená cukrářka - a nikdy našlehání vajec do krásně husté pěny netrvalo déle než 10 minut. A opravdu si nevymýšlím. Dávám na tyto stránky pouze recepty, které mám sama vyzkoušené a balamutit lidi rozhodně nechci.

  • Ivana Císařová | 5. 2. 2009 07:28

    Mě mamka učila: našlehat vejce s cukrem ve šlehači na hustý krém, přelít do kovové misky nad horkou páru a nad párou už jen chvíli došlehám, aby se vejce uvařila. Pak vychladím a zašlehávám k máslu. Pokud jsme daly syrová vejce a cukr nad páru hned, tak to byla výroba opravdu tak na půl hodiny.

  • Jana Řezníčková | 4. 2. 2009 14:34

    Já šlehám vejce s cukrem nad párou 10 minut a naprosto to stačí. Postup mám ale jiný. tento základ nechám vychladnout, potom dám do kuchyně, aby měl stejnou teplotu s máslem. Máslo našlehám a přidávám postupně tento žloutkový krém. Když chci čokoládový krém, tak přidám čokoládu na vaření rozpuštěnou s trochou sádla. Je to taky vynikající krém.Ale taky nevím, jak vypadá krém, když se šlehá půl hodiny. A není psáno, jestli se ta vejce s cukrem dávájí už do horké lázně... já dávám do studené a postupně zahřívám a šlehám. Jakmile voda pod mísou začne vřít, ztlumím oheň a potom jen došlehávám, vydělám a chviličku došlehám bez vodní lázně, potom dám vychladit.Zkušenosti s tímto postupem mám asi pětadvacetileté.

  • niobe nightingale | 3. 2. 2009 21:15

    tak to musí bejt hustá práce docela! ... možná se to dá ustát, když si pořídíte takovej ten ruční mechanickej šlehač, co má jamie oliver XD

  • Marie Šindelová | 3. 2. 2009 19:30

    ne

  • Marie Šindelová | 3. 2. 2009 19:30

    ne

  • lenka galvasová | 3. 2. 2009 19:20

    Už jste někdy šlehali nad parou půl hodiny?

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 15:02

    No,tak to bych ho po tech nekolika mesicich chtel videt...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Máslo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

38
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
31
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové…
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Věra Křesadlová (†81): Živila se prodejem lampiček!

Věra Křesadlová (†81): Živila se prodejem lampiček!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Čokoládový koláč se zmrzlinou
Čokoládový koláč se zmrzlinou
Čokoládový korpus
Čokoládový korpus
Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Čokoládový krém
Čokoládový krém
Čokoládový krém II.
Čokoládový krém II.
Čokoladový mousse (pěna)
Čokoladový mousse (pěna)
  • Recepty.cz
  • Čokoládový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact