Mouku prosejte s cukrem a kakaem na pracovní plochu a doprostřed udělejte důlek. Do něj nožem zapracujte vejce, sůl a zakysanou smetanu a rukama rychle vypracujte hladké těsto. Zabalte do sáčku a dejte do ledničky na hodinu odpočinout. Troubu zapněte na 180 °C. 2/3 těsta rozválejte mezi dvěma archy papíru na tenký plát. Horní papír sloupněte a pomocí spodního přeneste do koláčové formy a urovnejte, boky zvedněte nahoru. Dno propíchejte vidličkou a pečící papír vraťte. Na něj nasypte fazole a minut předpékejte. Čokoládu rozpusťte. Přidejte hřebíček a kardamon. Piškoty dejte na chvíli do mrazáku a pak je paličkou na maso nadrťte najemno. Smíchejte se škrobem. Bílky vyšlehejte dotuha. Máslo vyšlehejte do hladké pěny a postupně do něj zašlehejte oba cukry, žloutky, ochucenou čokoládu a tuzemák. Nakonec vmiste sníh a nadrcené piškoty. Naplňte koláč. Mezi pečícím papírem rozválejte do kruhu poslední třetinu těsta. Připravený koláč přikryjte těstem a ještě 35 minut pečte. Podávejte ho teplý s vanilkovou zmrzlinou.