Kokos smícháme s vejcem a salkem, trochu si můžeme nechat třeba do čaje nebo kávy.
2
Máslo s čokoládu společně rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Kakao rozmícháme ve vlažném mléce, přimícháme vejce, vlažné čokoládové máslo, aroma, cukr, mouku s kypřidlem a vše dobře vyšleháme. Mouku můžeme ještě přisypat, záleží na hustotě těsta, nemělo by být tekuté, spíše hustější (záleží na druhu použitého másla a čokolády). Těsto rovnoměrně rozetřeme v připraveném vyšším plechu a lžičkou na těsto klademe hromádky kokosové hmoty, jednu vedle druhé. Koláč dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů, pečeme cca 35 minut. Pokud se nám koláč bude zvrchu péct hodně, zakryjeme ho alobalem nebo pečícím papírem. Před dopečením vyzkoušíme špejlí, nesmí se na ni těsto lepit.
3
Koláč necháme vychladnout, krájíme nejlépe až druhý den, kdy koláč zvláční.
4
Před podáváním můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládou, ale pozor, kokosky jsou sladké dost.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika
|4. 9. 2016 16:04
Koláč vypadá dobře po upečení,krásně voní ani se mi nepekl 35 minut za 25 minut byl hotový
Renata Bubuníková
|1. 4. 2016 12:13
Mouky jsem dala jen těch 350 gramů. Při pečení to tu nádherně vonělo a načínali jsme ho stejně už včera, ikdyž se doporučuje nechat proležet, odolat nešlo. Děkuji za recept.
Benitka 20
|4. 12. 2014 13:11
Výborný a sytý koláč. Opravdu lépe chutná až druhý den ;-)