• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dortík
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dortík

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dortík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 60
      g hrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 4
      ks vejce
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 130
      g máslo
    • 50
      g kakao
    • 30
      g hrubá mouka
  • Ozdobení
    • tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Ze čtyř bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao a zlehka vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (menší). Pečeme při 180°C asi 15 až 20 minut. Mezitím si připravíme krém. Rozpustíme 30g másla a přidáme mouku, mícháme, dokud nám nevznikne světlá jiška. Tu necháme zchladnout za stálého míchání. Poté přidáme mléko a ohřejeme, dokud směs nezhoustne. Nevaříme!!!
2
Opět dáme zchladit a poté přidáme zbytek másla, cukr, kakao a vše dobře rozmícháme do krému. Upečený a vychladlý korpus rozpůlíme, potřeme krémem. Celý dort polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme dle vlastní fantazie (oříšky, lentilky, strouhaná bílá čokoláda, ...) Na fotce je ozdoben přesátým moučkovým cukrem přes šablonu, kterou jsem vystříhala ze čtvrtky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nízký čokoládový dortík

Nízký čokoládový dortík

Čokoládový Pedro dortík

Čokoládový Pedro dortík

Čokoládový dortík s malinami

Čokoládový dortík s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kwočna | 20. 11. 2014 11:21

    no mě taky vyzkoušej ty Kwočno <3

  • sara | 4. 4. 2014 16:01

    Dělám dort na rychlo a výška byla velmi velmi překvapivá (v negativnim slova smyslu). Dort vypadal jako velice objemná palačinka !! !!!!!!!!NEDOPORUČUJI DĚLAT HO NĚKOMU NA KOM VÁM ZÁLEŽÍ !!!!!!!!

  • Martina | 12. 4. 2013 12:25

    Hrůůůza - co to je??? Už nikdy vícekrát!!!!! Těsto se lepí, nejde vůbec vyklopit, krém příšerný!!!!!!!!!! Dort skončil v koši !!!!!!

  • Kwočna | 29. 1. 2013 20:00

    Vypadá zajímavě a celkem snadně, hned vyzkouším. Jiné recepty na čokoládový dort mi přišli nějak moc složité ;)

  • mimi | 13. 2. 2012 13:36

    hezky, to se ted hodi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Tmavá čokoládová poleva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Americké lívance
Americké lívance
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
16
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Čokoládový dort z červené řepy
Čokoládový dort z červené řepy
Čokoládový dort z jablek
Čokoládový dort z jablek
Čokoládový dort ze 150 g
Čokoládový dort ze 150 g
Čokoládový dortík s malinami
Čokoládový dortík s malinami
Čokoládový dortík se zmrzlinou a malinami
Čokoládový dortík se zmrzlinou a…
Čokoládový fondán - chocolate fondant
Čokoládový fondán - chocolate fondant
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dortík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact