Zapněte troubu. Teplota trouby: 170 °C (plynová stupeň 2-3, horkovzdušná 150 °C). Položte formy na pečící papír a obkreslete je tužkou. Kruhy vystřihněte. Vymastěte vnitřek forem slunečnicovým olejem. Na dno každé položte jeden papírový kruh a také ho potřete olejem. Prosejte do mísy mouku, kakao a prášek do pečiva. Na vlhkou utěrku si postavte další, velkou mísu. Do prázdné mísy dejte cukr a rostlinný tuk a utřete je do pěny. Přidejte vanilkovou esenci a znovu utřete. Rozklepněte do šálku jedno vejce. Přidejte ho do mísy spolu se lžící mouky. Dobře ušlehejte. Opakujte se všemi vejci.
2
Lehce vmíchejte zbytek mouky, míchejte lžící jako kdybyste psali osmičku. Hmota tak bude nadýchaná. Přendejte směs do forem. Dejte je do středu trouby. Pečte 40-45 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto upečené. Vyndejte formy z trouby. Nechte pět minut chladnout a pak nožem oddělte od stěny formy. Podržte formy nad mřížkou vzhůru nohama a zatřeste jimi. Dorty by měly vypadnout. Sloupněte papír a nechte vychladnout.
3
Na polevu nalamte čokoládu do varného misky. Přilijte smetanu ke šlehání. Nalijte do rendlíku 5 cm vody a přiveďte k varu. Postavte misku do rendlíku. Míchejte čokoládu, dokud se nerozpustí. Pak ji nechte vychladnout a uložte do chladničky. Polevu v ledničce občas promíchejte. Zhoustne. Když začne připomínat měkké máslo, vyndejte ji ven.
4
Namažte jeden dort třetinou polevy. Na to položte druhý dort a potřete ho nahoře a po stranách zbývající polevou.
5
Made by Roz Dennyová, Julia Kyrbiová-Jonesová a Catherine Atkinsonová.
6
Poznámka : Forma dortová - o průměru 20 cm - můžeme použít i obyčejný plech.