• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s polevou
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s polevou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 6
      lžíce kakao
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g rostlinný tuk ne light
    • 300
      g hnědý cukr přírodní

Postup přípravy receptu

1
Zapněte troubu. Teplota trouby: 170 °C (plynová stupeň 2-3, horkovzdušná 150 °C). Položte formy na pečící papír a obkreslete je tužkou. Kruhy vystřihněte. Vymastěte vnitřek forem slunečnicovým olejem. Na dno každé položte jeden papírový kruh a také ho potřete olejem. Prosejte do mísy mouku, kakao a prášek do pečiva. Na vlhkou utěrku si postavte další, velkou mísu. Do prázdné mísy dejte cukr a rostlinný tuk a utřete je do pěny. Přidejte vanilkovou esenci a znovu utřete. Rozklepněte do šálku jedno vejce. Přidejte ho do mísy spolu se lžící mouky. Dobře ušlehejte. Opakujte se všemi vejci.
2
Lehce vmíchejte zbytek mouky, míchejte lžící jako kdybyste psali osmičku. Hmota tak bude nadýchaná. Přendejte směs do forem. Dejte je do středu trouby. Pečte 40-45 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto upečené. Vyndejte formy z trouby. Nechte pět minut chladnout a pak nožem oddělte od stěny formy. Podržte formy nad mřížkou vzhůru nohama a zatřeste jimi. Dorty by měly vypadnout. Sloupněte papír a nechte vychladnout.
3
Na polevu nalamte čokoládu do varného misky. Přilijte smetanu ke šlehání. Nalijte do rendlíku 5 cm vody a přiveďte k varu. Postavte misku do rendlíku. Míchejte čokoládu, dokud se nerozpustí. Pak ji nechte vychladnout a uložte do chladničky. Polevu v ledničce občas promíchejte. Zhoustne. Když začne připomínat měkké máslo, vyndejte ji ven.
4
Namažte jeden dort třetinou polevy. Na to položte druhý dort a potřete ho nahoře a po stranách zbývající polevou.
5
Made by Roz Dennyová, Julia Kyrbiová-Jonesová a Catherine Atkinsonová.
6
Poznámka : Forma dortová - o průměru 20 cm - můžeme použít i obyčejný plech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou

Mrkvový dort / řez s karamelovou…

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dfsq ds | 3. 3. 2008 16:35

    Dort je výborný

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý cukr Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Bramborový guláš
Bramborový guláš
18
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
16
Kotlíkový guláš II.
Kotlíkový guláš II.
15
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact