Ve druhé míse vyšleháme 150 g nahřátého másla a žloutky do pěny, pak postupně přisypeme zbylý cukr a dál šleháme do husté hmoty. Do mísy s připravenou žloutkovou hmotou vlijeme 200 g rozehřáté čokolády a zlehka, avšak důkladně promícháme.
Potom přisypeme 100 g nastrouhaných oříšků a nastrouhané mandle, vše vařečkou nebo stěrkou vpravíme do hmoty. Nakonec do čokoládového těsta opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a prosátou mouku s kakaem.
4
Dortovou formu (průměr 22 cm) vymazanou tukem a vysypanou polohrubou moukou naplníme připraveným těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C cca 50 minut, korpus necháme vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a vodorovně prokrojíme.
5
Zbylé máslo (200 g) nakrájíme do mísy a necháme změknout, pak přilijeme 100 g zchladlé rozpuštěné čokolády, obě suroviny důkladně utřeme nebo ještě lépe pomocí elektrického šlehače vyšleháme na hladký krém bez hrudek.
Částí připraveného čokoládového krému potřeme spodní díl korpusu a položíme na něj horní díl. Zbylé oříšky (50 g) nastrouháme a nasucho opražíme na pánvi. Strany dortu potřeme zbylým krémem a obalíme v oříšcích. Nakonec povrch dortu posypeme kakaem a ozdobíme očištěným, omytým a osušeným ovocem.