• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kávovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s kávovým krémem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s kávovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks korpus vajíček
    • sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 500
      ml náplň šlehačky
    • 1
      lžíce káva
    • 250
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
**Náplň: ** Smetanu přivedeme k varu, přidáme kávu (překapávanou,nebo rozpustnou-ne oslazenou) a rozlámanou čokoládu.Vše smícháme do rozpuštění. Necháme vychladit.
2
**Korpus:** Z bílku, špetky soli a 75g cukru ušleháme tuhý sních. Žloutky se zbylím cukrem (75g) vyšleháme a hmoty spojíme. Vmícháme mouku, solamyl, kakao a kypř. prášek. Vznikne lehké těsto. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijem těsto - pečem na horkovzduch 160°C - 40min.
3
Vychladlý korpus rozdělíme na tri díli, potřeme krémem.Není příliš vysoký, ale dá se krásně rozdělit.
4
**Můj tip:** jednotlivé díli mažu i marmeládou a přidávám na kolečka nakrájené banány.Na povrch dávám čokoládovou polevu, ale to už si dáte svojí oblíbenou. Zdobím marcipánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový dort s kávovým krémem

Cuketový dort s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 16. 6. 2014 10:21

    Uvařená šlehačka je sice hustá (po vychlazení) a výborná už sama o sobě, ale pokud jí ještě ušleháme, získáme zhruba jednou takový objem, a přitom stále výborný a přiměřeně hutný krém... :-) je to výborné i pokud nepřidáme kávu, jen s čokoládou - tak dostaneme skvělou pařížskou šlehačku ;-) Dávám vždycky jednu tabulku (100g) kvalitnější hořké čokolády na jeden kelímek smetany ke šlehání... Výhodou je, že skvěle drží tvar, prostě se nerozteče, ať z ní uděláme cokoliv :-)

  • nina9 | 20. 10. 2011 08:39

    Já tu smetanu nešlehám,jen jí hodim na sporák a normálně ji přivedu k varu,jak je to v receptu.U nás se dieta nedrží,tak dávám tu tučnou smetanu. Náplň si dělám ráno a dávám jí do lednice. ;-) ;-) ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 18. 10. 2011 09:25

    Musí se vyšlehat, nejlepší je to svařit den předem a přes noc nechat v lednici. Krásně dotuha se pak vyšlehá, ale měla by mít aspoň 33% tuku. Pokud má míň, je lepší přidat kousek másla s ostatními ingrediencemi.

  • Zumbistka | 17. 10. 2011 15:55

    ta náplň se musí asi vyšlehat, ne? uvařená šlehačka myslím nezhoustne tak, aby se dala namazat na korpus...

  • nina9 | 13. 10. 2011 18:08

    výborný dortík.Byl hned snězený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Káva Korpus Náplň Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
16
Margot řez / dort z remosky
Margot řez / dort z…
15
Nudle s Hoisin omáčkou
Nudle s Hoisin omáčkou

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kávovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact