• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kávovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s kávovým krémem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s kávovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks korpus vajíček
    • sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 500
      ml náplň šlehačky
    • 1
      lžíce káva
    • 250
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
**Náplň: ** Smetanu přivedeme k varu, přidáme kávu (překapávanou,nebo rozpustnou-ne oslazenou) a rozlámanou čokoládu.Vše smícháme do rozpuštění. Necháme vychladit.
2
**Korpus:** Z bílku, špetky soli a 75g cukru ušleháme tuhý sních. Žloutky se zbylím cukrem (75g) vyšleháme a hmoty spojíme. Vmícháme mouku, solamyl, kakao a kypř. prášek. Vznikne lehké těsto. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijem těsto - pečem na horkovzduch 160°C - 40min.
3
Vychladlý korpus rozdělíme na tri díli, potřeme krémem.Není příliš vysoký, ale dá se krásně rozdělit.
4
**Můj tip:** jednotlivé díli mažu i marmeládou a přidávám na kolečka nakrájené banány.Na povrch dávám čokoládovou polevu, ale to už si dáte svojí oblíbenou. Zdobím marcipánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový dort s kávovým krémem

Cuketový dort s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

Pusinky s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 16. 6. 2014 10:21

    Uvařená šlehačka je sice hustá (po vychlazení) a výborná už sama o sobě, ale pokud jí ještě ušleháme, získáme zhruba jednou takový objem, a přitom stále výborný a přiměřeně hutný krém... :-) je to výborné i pokud nepřidáme kávu, jen s čokoládou - tak dostaneme skvělou pařížskou šlehačku ;-) Dávám vždycky jednu tabulku (100g) kvalitnější hořké čokolády na jeden kelímek smetany ke šlehání... Výhodou je, že skvěle drží tvar, prostě se nerozteče, ať z ní uděláme cokoliv :-)

  • nina9 | 20. 10. 2011 08:39

    Já tu smetanu nešlehám,jen jí hodim na sporák a normálně ji přivedu k varu,jak je to v receptu.U nás se dieta nedrží,tak dávám tu tučnou smetanu. Náplň si dělám ráno a dávám jí do lednice. ;-) ;-) ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 18. 10. 2011 09:25

    Musí se vyšlehat, nejlepší je to svařit den předem a přes noc nechat v lednici. Krásně dotuha se pak vyšlehá, ale měla by mít aspoň 33% tuku. Pokud má míň, je lepší přidat kousek másla s ostatními ingrediencemi.

  • Zumbistka | 17. 10. 2011 15:55

    ta náplň se musí asi vyšlehat, ne? uvařená šlehačka myslím nezhoustne tak, aby se dala namazat na korpus...

  • nina9 | 13. 10. 2011 18:08

    výborný dortík.Byl hned snězený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Káva Korpus Náplň Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

61
Celerový krém
Celerový krém
36
Francouzský dresing
Francouzský dresing
34
Kulajda
Kulajda
30
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
29
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kávovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact