• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s kandovaným ovocem

autor: kris_pajerova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus
    • 4
      vejce z bílků sníh
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce horká voda
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balíček čokoládový pudink
    • cukr dle potřeby
    • 200
      g máslo
    • pomerančová šťáva dle chuti
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky na strany dortu
    • kandované ovoce dle potřeby (třešně, brusinky, pomeranč,...)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na 30 minut. Po upečení necháme řádně vychladnout.
2
Uvaříme si pudink standardním způsobem. Necháme vychladnout. Zvlášť si utřeme máslo s cukrem a trochou pomerančové šťávy, přidáme vychladlý pudink. Můžeme dát na chvíli do ledničky, aby nám krém lehce ztuhl, aby se nám s ním lépe pracovalo.
3
Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 části. Pro lepší chuť můžeme smíchat trochu pomerančové šťávy a rum a pokapat jednotlivé vrstvy dortu, aby byly vláčnější. Dort naplníme krémem. Část krému si necháme na vnější strany. Kolem dokola můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami nebo plátky. Nahoru uděláme pusinky a ozdobíme kandovaným ovocem, každému dle chuti. Dáme vychladit klidně i do druhého dne, aby se chutě řádně proležely.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Čokoládový pudink Cukr Horká voda Kandované ovoce Máslo Mléko Polohrubá mouka Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Domácí nugát

Domácí nugát

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Chili con carne
Chili con carne
27
Chicken Fingers
Chicken Fingers
23
Míša řezy
Míša řezy
23
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle italského receptu…
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s oříšky
Čokoládový dort s oříšky
Čokoládový dort V.
Čokoládový dort V.
Čokoládový dort z červené řepy
Čokoládový dort z červené řepy
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kandovaným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact