kandované ovoce
dle potřeby (třešně, brusinky, pomeranč,...)
Postup přípravy receptu
1
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na 30 minut. Po upečení necháme řádně vychladnout.
2
Uvaříme si pudink standardním způsobem. Necháme vychladnout. Zvlášť si utřeme máslo s cukrem a trochou pomerančové šťávy, přidáme vychladlý pudink. Můžeme dát na chvíli do ledničky, aby nám krém lehce ztuhl, aby se nám s ním lépe pracovalo.
3
Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 části. Pro lepší chuť můžeme smíchat trochu pomerančové šťávy a rum a pokapat jednotlivé vrstvy dortu, aby byly vláčnější. Dort naplníme krémem. Část krému si necháme na vnější strany. Kolem dokola můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami nebo plátky. Nahoru uděláme pusinky a ozdobíme kandovaným ovocem, každému dle chuti. Dáme vychladit klidně i do druhého dne, aby se chutě řádně proležely.