• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s kandovaným ovocem

autor: kris_pajerova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Korpus
    • 4
      vejce z bílků sníh
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce horká voda
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balíček čokoládový pudink
    • cukr dle potřeby
    • 200
      g máslo
    • pomerančová šťáva dle chuti
  • Na ozdobení
    • čokoládové hoblinky na strany dortu
    • kandované ovoce dle potřeby (třešně, brusinky, pomeranč,...)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na 30 minut. Po upečení necháme řádně vychladnout.
2
Uvaříme si pudink standardním způsobem. Necháme vychladnout. Zvlášť si utřeme máslo s cukrem a trochou pomerančové šťávy, přidáme vychladlý pudink. Můžeme dát na chvíli do ledničky, aby nám krém lehce ztuhl, aby se nám s ním lépe pracovalo.
3
Vychladlý korpus rozřízneme podélně na 3 části. Pro lepší chuť můžeme smíchat trochu pomerančové šťávy a rum a pokapat jednotlivé vrstvy dortu, aby byly vláčnější. Dort naplníme krémem. Část krému si necháme na vnější strany. Kolem dokola můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami nebo plátky. Nahoru uděláme pusinky a ozdobíme kandovaným ovocem, každému dle chuti. Dáme vychladit klidně i do druhého dne, aby se chutě řádně proležely.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Čokoládový pudink Cukr Horká voda Kandované ovoce Máslo Mléko Polohrubá mouka Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

41
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
37
Čočkové ragú
Čočkové ragú
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
25
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort IV.
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle italského receptu…
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s broskvemi
Čokoládový dort s oříšky
Čokoládový dort s oříšky
Čokoládový dort V.
Čokoládový dort V.
Čokoládový dort z červené řepy
Čokoládový dort z červené řepy
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s kandovaným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact