• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort II.

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • zakysaná smetana
    • 600
      g hořká čokoláda měla by obsahovat přinejmenším 70% kakaa

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění trochu promícháme. Dáme stranou a necháme vychladnout. Vejce a cukr dáme do velké mísy a pomocí ručního elektrického mixéru pořádně rozmícháme. Objem by se měl zhruba ztrojnásobit. Do mísy pak dáme asi třetinu rozpuštěné čokolády a pořádně rozmixujeme, dokud se vše pořádně nespojí. Nakonec vmícháme zbylou čokoládu a opět důkladně promícháme.
2
Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, potřeme trochou másla a vlijeme čokoládový mix. Dáme do předem rozehřáté trouby na 160 °C asi na 8 minut. Po vyjmutí bude koláč stále měkký na dotek a ne příliš pevný, přesto ho už ale zpátky do trouby nedávejte. Vyjmeme z trouby, necháme v nádobě a necháme pořádně vychladnout. Když je dort studený, vyndáme z nádoby a podáváme přelitý zakysanou smetanou nebo jakoukoliv oblíbenou zmrlinou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Hemmerová | 24. 7. 2009 15:57

    Právě jsem vyndala z trouby a vypadá to opravdu krásně, doufám, že to tak bude i chutnat:-)

  • Michaela Atherton | 28. 5. 2006 12:25

    Dortu bude vysoky dle toho, do jak velke formy ho vlijete:o] Tenhle dort neni z mouky, proto nenakyne a nezvetsi tolik svuj objem.Marsi a Terezo... zbavte se chlapu a mate vystarano. My zensky potrebujem k zivotu cokoladu vic nez chleba, tak ted i usetrime:o]

  • Marsí | 26. 5. 2006 11:07

    To je fakt Terko...podle toho kolik toho chleba sní moji chlapi, tak půjdu do důchodu nejdřív v 80-sáti....:o))))

  • Tereza Jarčušková | 26. 5. 2006 10:51

    To je samozrejmé, Marsí, na chlieb treba robiť : )))))

  • Marsí | 26. 5. 2006 10:48

    No teď prej bude čokoláda levnější než chleba, tak to u nás bude zřejmě oblíbený moučník....:o)))...určitě vyzkouším.

  • cicolina | 25. 5. 2006 13:01

    Tak tohle musí být dobrota, která se rozplývá na jazyku, už se mi sbíhají sliny:-)))...jak je to asi vysoký dort?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hořká čokoláda Máslo Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Pekingské maso

Pekingské maso

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Dort srdce

Dort srdce

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Čevabčiči
Čevabčiči
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
20
Chudí rytíři
Chudí rytíři
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact