Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do hrnce. Přilijeme kondenzované mléko, přidáme máslo a za stálého míchání necháme na mírném plameni rozpustit. Do hladké hmoty přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkovou esenci. Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vlijeme do ní směs. Fondán necháme v lednici dokud neztuhne. Před podáváním jej krájíme na kostky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta
|3. 12. 2006 12:51
Lze hmotu lít i do malých košíčků?
Jana Kozojedová
|11. 1. 2006 10:20
Prodává se ve větších supermarketech. Hledejte v sekci u pudinků, prášků do pečiva apod.
rendelin
|11. 12. 2005 10:47
co je vanilková esence a kde ji seženu prosím?
airan
|20. 10. 2005 13:54
Tak tohle bude na Vanoce jak vysite:-))
Jana z VM
|20. 10. 2005 12:30
Ježkovy oči ! Jano, nedávejte sem takové dobroty!! Kdo to má všechno zkoušet, ůůů.Já bych toto hned ochutnala, kdyby bylo....Určitě, určitě udělám na Vánoce!! Zabalíme do alobalu a pověsíme na stromek, už se těším ! Díky za receptík !!!!