Mátové listy co nejjemněji nakrájejte a smíchejte s 25 g cukru. Ve vodní lázni rozpusťte 50 g čokolády. Odstavte, přidejte žloutky a šlehejte do zhoustnutí. Ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte do ní nakrájenou mátu. Šlehačku s mátou promíchejte s vychlazenou čokoládovou masou. Dejte zmrazit.
2
Když zmrzlina začne tuhnout ještě ji 2 minuty šlehejte. Vraťte na mrazák a každých 45 minut ji zlehka promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte zbylý cukr a sníh lehce vmíchejte do zmrzliny. Nakonec přimíchejte zbylou čokoládu a zmrzlinu vložte zase ne mrazák. Zmrzlinu podávejte obloženou mátovými listy namočenými v rozehřáté čokoládě.