• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládovník
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
Čokoládovník
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 200
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Ušlehat sníh. Šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva. Opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péct, cca 40 min. na 180 °C (záleží na troubě).Z formy vyndat po úplném vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • prajzlem | 2. 12. 2012 09:34

    Jednoduché a všem moc chutnalo. Jen příště použiji místo strouhané čokolády čokoládu na kousky.

  • pippiva
    pippiva | 3. 11. 2012 16:02

    Alespoň uveďte důvod ...

  • helfini mi | 3. 11. 2012 11:48

    davam 5

  • venyss venyss | 6. 9. 2009 09:08

    Simčo, moc děkuji za rady, určitě brzy vyzkouším :-)

  • Simča Sládková | 5. 9. 2009 21:17

    Venyss - je tu recept na nepravý marcipán II (tady: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOEMJPJ&id_kategorie=JNLQIRH5) a je to v podstatě to, jak ho dělám já. Jen považuji za důležité cukr i mléko PŘESÁT, aby se nedělaly hrudky. Nasypu do mísy, promíchám, uprostřed udělám důlek a tam kapnu cca 30 ml vlažné vody, přidám med, olej a pár kapek tresti - já používám mandlovou. Zamíchám, aby se med rozpustil. Pak začnu pomalu promíchávat se sypkými surovinami. Nejprve vznikne kašička, a ta se pak postupně zahušťuje. Pokud vmícháš všechen cukr s mlékem, mělo by to mít konzistenci modelíny. Je-li moc tuhé, přidávám vodu (ale jen tak, že si vždy namočím ruku, kterou těsto propracovávám, ne více) a je-li moc měkké, přidám po lžičce cukru i mléka.

  • venyss venyss | 5. 9. 2009 19:00

    Simčo, chtěla jsem Vás poprosit, jestli byste nenapsala přibližné množství na ten marcipán a nějaký postup. Nemám s tím zkušenosti,ale ráda bych to zkusila.

  • Jana H. | 19. 4. 2009 15:31

    Simčo, já jsem dokonce ani nešlehala bílky zvlášť. Ale fakt je, že to už taková práce není. Já hlavně nesnáším strouhat čokoládu :-)

  • Simča Sládková | 19. 4. 2009 14:20

    Vzhledem k časové tísni jsem vyzkoušela něco z rychlejšího postupu Jany H. Čokoládu a máslo jsem rozpustila, žloutky utřela s cukrem, přilila máslo s čokoládou. Ušlehala sníh a vmíchala do žloutkové hmoty sníh i mouku s prdopečem. Bylo to mnohem rychlejší, na chuti nic neubylo. :-), Byl z toho po natření krémem výborný dort pro dceru. Simča

  • Jana Řezníčková | 16. 4. 2009 08:46

    Simčo, díky, díky za vyčerpávající odpověď. Netušila jsem, že ta fotka je od Tebe. Je to moc pěkný. Asi bych taky každou kostičku natřela krémem a potom máčela v čokoládě. Musím to určitě vyzkoušet, bude to dobrota.Počkám ale až budou všichni hoši doma, pro dva lidi se mně to nechce dělat :) Pá.

  • Simča Sládková | 15. 4. 2009 15:36

    Jani, jak jsem psala - pekla jsem to v plechu, měla jsem z toho čokoládový piškot vysoký cca 3 cm, tak jsem to ani neprokrajovala. Ale jsek je vidět z fotky - nakrájela jsem to na čtverečky, každou kostičku potřela máslovim krémem, ochuceným citronovou šťávou a kůrou, čímž se krém stane mírně navinulý a pak jsem jednotlivé kostičky obalila v modelce ze sušeného mléka a cukru a ozdobila květy z téže hmoty, jen obarvené. Vznikly z toho takové jednohubkové minidortíky pro dceru do školy a na kroužek. Jinak - pokud bych chtěla dort, tak to upeču v kulaté formě, bude to vyšší a tím pádem bych to prokrojila, promazala a opět ozdobila.... Simča

  • Jana Řezníčková | 15. 4. 2009 13:06

    Zase se objevilo něco dobrého, co už dlouho nikdo nezkoušel.... Mám dotaz na Simču - po upečení už jsi s tím nic nedělala? Jen pocukrovala a krájela na řezy? Díky za odpověď :))

  • Jana H. | 12. 4. 2009 14:25

    Čokoládu jsem rozpustila spolu s máslem a pak přidala k vyšlehaným vajíčkům. Výsledek stejně výborný a postup trošku snadnější...

  • Erika Danihelova | 9. 4. 2009 12:50

    Ahojky jsem momentalne ve Svycarsku ..Docela rada varim,ale hlavne pecu.Tento moucnik vypada skvele...Zkusim ho upect na velikonocni pondeli tak mi drzte palecky pak urcite napisu..:)

  • Simča Sládková | 10. 6. 2008 21:59

    Rozkrájela jsem to na čtverečky, které jsem potáhla marcipánem a ozdobila kytičkou. Dcera to brala na MDD do školy. Z jednoho plechu vyšlo 6x9 = 54 kostiček. Posílám Ladience fotku k uveřejnění. S.

  • Simča Sládková | 30. 5. 2008 20:28

    Jolano, ještě jsem si přečetla jednou dotázek a k tomu vyskakování - lehce to nadskočí, ale celkem málo, nmusíš se bát, že by ti to "uteklo" z formy...

  • Simča Sládková | 30. 5. 2008 20:23

    Já nejsem tedy Kristýna, ale pekla jsem tuto dobrotu zrovna včera. Takže: já dávám 250 g másla a 250 g čokolády, zato cukru jen tak 180 - 200 g a mouky 150 g. Toto množství je na 1 dort nebo na řezy na plechu 30 x 40 cm. Postupuji tak, že nejprve máslo a čokoládu dám do vodní lázně a rozpustím, promíchám. Sypké věci promíchám v míse, přidám čokoládovou hmotu a dobře umíchám. Pak vmíchám žloudky a nekonec opatrně "zabalím" tuhý sníh z bílků. Když jsem to pekla v plíšku, tak je toho nižší rstva a tak jsem to pekla asi jen tak 30 minut. Chuťově je to pošušňáníčko!!!!

  • Jolana Janková | 21. 5. 2008 08:19

    Kristýno, prosím Vás, ptala jste se na to, na co já jsem se chtěla ptát, tak jsem čekala na odpověď také, ale nedočkaly jsme se:) Vy jste to vyzkoušela, můžete mi říct, v jaké formě jste to pekla a zda vyskočí? Děkuji

  • Kristyna Novotna | 20. 5. 2008 16:17

    Vyborne !!!

  • Kristyna Novotna | 12. 5. 2008 22:09

    Muzu pouzit jinou mouku? Nebo striktne se musi dodrzet hladka? A k te forme, nabehne to hodne, ze musim pouzit plech, nebo staci dortova forma? Dekuji

  • Jana H. | 9. 11. 2006 16:33

    Fantazie. Mňam, mňam, mňam. Nelze vůbec slovy vyjádřit. Dávám 1 *******

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Cuketový dort

Cuketový dort

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
24
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz ONLINE: Rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78):  Poslední červený koberec, černé prapory i manévry s přípravou!

ONLINE: Rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Poslední červený koberec, černé prapory i manévry s přípravou!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Čokoládové válečky s chilli papričkami
Čokoládové válečky s chilli papričkami
Čokoládové vločky naložené přes noc
Čokoládové vločky naložené přes noc
Čokoládové žabky
Čokoládové žabky
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-banánové muffiny
Čokoládovo-kokosový dort
Čokoládovo-kokosový dort
Čokoládovo-mandlový dort s blumami
Čokoládovo-mandlový dort s blumami
  • Recepty.cz
  • Čokoládovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact