Z alobalu vystřihneme kolečka 6-7 cm. Na hrdle větší láhve zformujeme každé kolečko do tvaru košíčku. Do každého položíme višni přes noc namočenou v rumu. V horké vodě rozpustíme čokoládu, dobře promícháme a lžičkou naléváme na višni po okraj košíčku. Bílek vyšleháme s cukrem. polovinu obarvíme červeně, druhou zeleně. Stříkačkou uděláme na vrch košíčku dva červené body - jako višně a spojíme obráceným V ze zelené polevy jako stopka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
D K
|28. 11. 2006 18:39
Určitě to jde taky. A je to i rychlejší. I když v těch z alobalu si myslím. že to vypadá víc slavnostněji.
Jitka Riegerová
|28. 11. 2006 14:06
Nešlo by tu višeň dát i do papírových košíčku? Čokoládu do nich dávám běžně.
D K
|25. 11. 2006 18:02
Používám kompotované višně
petra
|24. 11. 2006 18:34
ty višně můžou být kompotované? nebo používáte čerstvé?
Simča Sládková
|24. 11. 2006 09:29
Pokud chcete mít pěkné košíčky, tak vložte kolečko alobalu mezi dvě formičky na pečení košíčků a stiskněte je pevně do sebe. Pak odstřihněte "přečuhující" alobal a máte krásně a stejně vytvarované košíky.