• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládové větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové větrníky

autor: Domča.Pawlik
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička moučkový cukr
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
  • Poleva
    • 225
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Potřete papírovou utěrkou trochou tuku a vymažte jím dva plechy na pečení. Otočte kohoutkem se studenou vodou a pod proudem podržte plechy. Pak je oklepejte, aby na nich nezůstala voda. Položte na mísu síto a nasypte do něj mouku, prosejte jí do mísy a zatím postavte stranou, budete jí později potřebovat. Do velikého rendlíku dejte vodu, cukr a máslo. Postavte rendlík na sporák a zvolna zahřívejte, až se máslo rozpustí. Jakmile je máslo rozpuštěné, zvyšte teplotu a počkejte, až se směs začne vařit. Pak sporák vypněte. Rychle nasypte do rendlíku všechnu mouku a začněte intenzivně míchat. Míchejte, dokud ze směsi nevznikne koule hladkého těsta, která se nelepí ke stěně nádoby.
2
Pak rozklepněte do misky vejce a rozšlehejte je. Postupně je po lžičkách přidávejte k těstu a pokaždé dobře promíchejte. Z těsta, udělejte kávovou lžičkou na plech hromádky. Dávejte je dál od sebe, protože se při pečení nafouknou. Větrníky pečte 25 - 30 minut, až dostanou zlatohnědou barvu. Udělejte do každého zářez a nechte ho vychladnout. Ušlehejte hodně hustou šlehačku. Větrníky rozpulte, naplňte lžičkou šlehačky a obě poloviny slepte. Nalámejte čokoládu na kousky a nechte ji v misce položené nad kastrůlkem. S horkou vodou rozpuťte. Kávovou lžičkou opatrně protáhněte horní díl každého větrníku rozpuštěnou čokoládou. Nechte čokoládu ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MidnightlyFairy | 24. 10. 2010 12:47

    Tento recept je opravdu výborný. Často větrníky dělám a chutnají opravdu všem. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Veganský perník

Veganský perník

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

139
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Čokoládové větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact