• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládové větrníky
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové větrníky

autor: Domča.Pawlik
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové větrníky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička moučkový cukr
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
  • Poleva
    • 225
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Potřete papírovou utěrkou trochou tuku a vymažte jím dva plechy na pečení. Otočte kohoutkem se studenou vodou a pod proudem podržte plechy. Pak je oklepejte, aby na nich nezůstala voda. Položte na mísu síto a nasypte do něj mouku, prosejte jí do mísy a zatím postavte stranou, budete jí později potřebovat. Do velikého rendlíku dejte vodu, cukr a máslo. Postavte rendlík na sporák a zvolna zahřívejte, až se máslo rozpustí. Jakmile je máslo rozpuštěné, zvyšte teplotu a počkejte, až se směs začne vařit. Pak sporák vypněte. Rychle nasypte do rendlíku všechnu mouku a začněte intenzivně míchat. Míchejte, dokud ze směsi nevznikne koule hladkého těsta, která se nelepí ke stěně nádoby.
2
Pak rozklepněte do misky vejce a rozšlehejte je. Postupně je po lžičkách přidávejte k těstu a pokaždé dobře promíchejte. Z těsta, udělejte kávovou lžičkou na plech hromádky. Dávejte je dál od sebe, protože se při pečení nafouknou. Větrníky pečte 25 - 30 minut, až dostanou zlatohnědou barvu. Udělejte do každého zářez a nechte ho vychladnout. Ušlehejte hodně hustou šlehačku. Větrníky rozpulte, naplňte lžičkou šlehačky a obě poloviny slepte. Nalámejte čokoládu na kousky a nechte ji v misce položené nad kastrůlkem. S horkou vodou rozpuťte. Kávovou lžičkou opatrně protáhněte horní díl každého větrníku rozpuštěnou čokoládou. Nechte čokoládu ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Karamelové větrníky

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)

Větrníky na plech - karamelové řezy …

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MidnightlyFairy | 24. 10. 2010 12:47

    Tento recept je opravdu výborný. Často větrníky dělám a chutnají opravdu všem. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

473
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
80
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
62
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
58
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
56
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Známý písničkář se změnil k nepoznání: Strach o Honzu Nedvěda (78)!

Známý písničkář se změnil k nepoznání: Strach o Honzu Nedvěda (78)!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Čokoládové větrníky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact