• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládové suflé
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové suflé

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 38 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sladká delikatesa plná čokolády pocházející z Francie. Toto hříšně dobré potěšení vám v troubě krásně nabude a získá pevnou krustičku, zatímco uvnitř si budete moct užít lehce tekutou čokoládu. Vynikající je se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks žloutek
    • 56
      g hořká čokoláda
    • 45
      ml máslo + na vymazání
    • 2,50
      ml vanilkový extrakt
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks bílek
    • 50
      g cukr + na vysypání formičky
    • 2,50
      ml ztužovač šlehačky
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené misky uložte do ledničky. Mezitím si připravte směs na suflé.
2
Rozpusťte čokoládu a máslo (aby máslo povolilo, můžete využít i mikrovlnnou troubu) a mírně vychlazené vyšlehejte se žloutkem, vanilkovým extraktem a solí. Směs si nechejte na pultě při pokojové teplotě. Pokud si potřebujete směs připravit dopředu, pak ji uložte v této fázi do ledničky. Nezapomeňte ji ale vyndat minimálně 30 minut před pečením.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Předehřejte si troubu na 200 °C a mezitím si vyšlehejte z vaječných bílků tuhý sníh. Při šlehání k bílkům pomalu přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude sníh tuhý. Poté přidejte opatrně sníh do čokoládové směsi a dejte si pozor, abyste směs míchali opravdu zlehka a sníh vám nespadl.

RADA: Jak vyšlehat veganský sníh

4
Vyndejte si z ledničky misky vymazané a vysypané cukrem a špachtlí je naplňte směsí až po okraj. Pomocí gumové stěrky okraje zarovnejte. Nakonec obkružte palcem okraje misky, abyste vytvořili v čokoládovém těste malý žlab. Díky tomu vám suflé krásně vyběhne a nepopraská.
5
Vložte do rozpálené trouby a pečte zhruba 13-14 minut, dokud suflé nevyběhne a jeho povrch nebude lesklý a pevný. Jakmile bude suflé hotové, posypte ho moučkovým cukrem a ještě teplé servírujte například se zmrzlinou, šlehačkou nebo omáčkou z horkých malin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Suflé s piniovými oříšky

Suflé s piniovými oříšky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Soufflé Valentýn
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Sůl Vanilkový extrakt Žloutek Ztužovač šlehačky

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

173
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
32
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…
21
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s…
21
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
19
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé bez lepku
Čokoládové suflé bez lepku
Čokoládové suflé se zmrzlinou
Čokoládové suflé se zmrzlinou
Čokoládové sušenky
Čokoládové sušenky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové suflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact