• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čokoládové suflé
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládové suflé

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 38 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sladká delikatesa plná čokolády pocházející z Francie. Toto hříšně dobré potěšení vám v troubě krásně nabude a získá pevnou krustičku, zatímco uvnitř si budete moct užít lehce tekutou čokoládu. Vynikající je se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks žloutek
    • 56
      g hořká čokoláda
    • 45
      ml máslo + na vymazání
    • 2,50
      ml vanilkový extrakt
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks bílek
    • 50
      g cukr + na vysypání formičky
    • 2,50
      ml ztužovač šlehačky
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené misky uložte do ledničky. Mezitím si připravte směs na suflé.
2
Rozpusťte čokoládu a máslo (aby máslo povolilo, můžete využít i mikrovlnnou troubu) a mírně vychlazené vyšlehejte se žloutkem, vanilkovým extraktem a solí. Směs si nechejte na pultě při pokojové teplotě. Pokud si potřebujete směs připravit dopředu, pak ji uložte v této fázi do ledničky. Nezapomeňte ji ale vyndat minimálně 30 minut před pečením.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Předehřejte si troubu na 200 °C a mezitím si vyšlehejte z vaječných bílků tuhý sníh. Při šlehání k bílkům pomalu přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude sníh tuhý. Poté přidejte opatrně sníh do čokoládové směsi a dejte si pozor, abyste směs míchali opravdu zlehka a sníh vám nespadl.

RADA: Jak vyšlehat veganský sníh

4
Vyndejte si z ledničky misky vymazané a vysypané cukrem a špachtlí je naplňte směsí až po okraj. Pomocí gumové stěrky okraje zarovnejte. Nakonec obkružte palcem okraje misky, abyste vytvořili v čokoládovém těste malý žlab. Díky tomu vám suflé krásně vyběhne a nepopraská.
5
Vložte do rozpálené trouby a pečte zhruba 13-14 minut, dokud suflé nevyběhne a jeho povrch nebude lesklý a pevný. Jakmile bude suflé hotové, posypte ho moučkovým cukrem a ještě teplé servírujte například se zmrzlinou, šlehačkou nebo omáčkou z horkých malin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Suflé s piniovými oříšky

Suflé s piniovými oříšky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Soufflé Valentýn
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Sůl Vanilkový extrakt Žloutek Ztužovač šlehačky

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Krémová polévka

Krémová polévka

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

8
Tvaroh po provensálsku
Tvaroh po provensálsku
6
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
6
Benediktinská vejce
Benediktinská vejce
5
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem
5
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy s meruňkami
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé bez lepku
Čokoládové suflé bez lepku
Čokoládové suflé se zmrzlinou
Čokoládové suflé se zmrzlinou
Čokoládové sušenky
Čokoládové sušenky
  • Recepty.cz
  • Čokoládové suflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact